Оценка на корисникот: 9.5/10
(2 гласови)

Содржина

Недуго након Другога свјетског рата непробојна граница подијелила је Еуропу на два дијела. Та је граница названа жељезна завјеса. 3800 километара ограда, бодљикаве жице и зидова дијелило је Западну Еуропу од Источног блока 40 година. Тко се тога сјеќа? Што људи са Запада знају о животу оних на Истоку и о ономе што су проживјели с друге стране жељезне завјесе? Сада, док су посљедњи свједоци још живи, аутори овог филма удружили су се с повјесничарима који истражују посљедице жељезне завјесе како би сазнали што је преостало од те велике повијесне ране.
Филм нас води у Берлин, али и у два малена града у Њемачкој и Чешкој који су доживјели несвакидашњу судбину. Њихови становници још свједоче о протурјечним осјеќајима људи према жељезној завјеси. Било је недвојбено много мржње, али и поноса, осјеќаја сигурности, апсурда, параноје па чак и равнодушности. Али поврх те физичке и стварне границе, од које је преостало тако мало трагова, филм настоји кроз разговоре са свједоцима приказати право лице жељезне завјесе, неумољиве баријере због које су људи постали резигнирани, други су одлучили побјеќи, а треќи су се прилагодили тој диктатури. Тиха рана од "унутарње" завјесе и даље их пече у дубини душе.

Сцеарист:
Продуцент: Eric Ellena, Etienne Dontaine

Слики

Пораз жељезне завјесе?Пораз жељезне завјесе?Пораз жељезне завјесе?Пораз жељезне завјесе?Пораз жељезне завјесе?

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.