Содржина

„Истина о рату“ запрепастио је љубитеље филма на Сунданце и Нантуцкет филмским фестивалима 2006. г. Најављиван као „моќан“ и „суптилно одважан“, документарац Патрицие Фоулкрод препун је ексклузивних снимака који ќе потакнути публику на размишљање. Главни су ликови млади, патриотски одгојени Американци – обични мушкарци и жене који су се јавили на позив за војну службу у Ираку. Редатељица их прати од новачења, преко тренинга, борбе, и доласка куќи, до покушаја да се врате у нормалан живот са својом обитељи. Страшан конфликт у Ираку, приказан окрутно искрено, само је увод у још теже битке које војници воде на повратку куќи – битке с властитим демонима, с нетолерантном јавношќу и владом коју није брига. Када започну те нове битке, сватко од војника постаје и друкчији херој који даје потпору другим ветеранима и свједочи за њих и учи се служити најмоќнијим оружјем на свијету – истином.

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • The Skywalker Legacy (2020)

    image
    The Making of Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019).
  • Атенборо и морскиот змеј (2018)

    image
    Следејќи го Дејвид Атенборо кој се обидува да го анимира животот на ихтосаурусот чии фосилни остатоци стари 200 милиони години биле најдени на британскиот јура брег.
  • Непознато познато (2013)

    image
    Филм “Непознато познато”, оскаровца Еррола Морриса (ФОГ ОФ WАР) осликава опчињавајуќи портрет Доналда Румсфелда, јединствене личности, Министра одбране у...
  • Стиќи пре свитања (1978)

    image
    Уочи рата у Југославији, тридесет и двојица комуниста припремају бекство из затвора у Сремској Митровици. Почињу да копају тунел, али то споро иде због низа...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.