рејтинг: 6.8/10
Оценка на корисникот: 10/10

Содржина

Документарни филм "Петер Хандке", у режији Корине Белц, истражује живот и дело аустријског писца Петера Хандкеа у светлу модерне књижевности - од младиќа из аустријског села који се пробио на књижевну сцену, до његовог садашњег живота у предграѓу Париза.
Кроз интервјуе, изјаве и архивске снимке, редитељка Корина Белц приказује живот и мисли овог познатог уметника. Створила је емпатични и инспиративни филм о перцепцији стварности и начину на који се она претвара у уметничко дело, постављајуќи питања о томе како треба живети.
Овај документарни портрет је сниман више од три године, а премијерно је приказан на Филмском фестивалу у Локарну у августу 2016.
Сценарио за филм такоѓе потписује Корина Белц, а у филму се појављују Петер Хандке, Амина Хандке и Леокадија Хандке.

Слики

Петер ХандкеПетер Хандке

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • New Voices in an Old Flower (2017)

    image
    "It was an era, it was the start of a new vision" says Amha Eshete, the first Ethiopian music producer back in the Golden Age, the days of Swingin' Addis. The...
  • Diving with Dolphins (2020)

    image
    Chronicles the making of Dolphin Reef (2018). From wave surfing with dolphins in South Africa to dancing with humpback whales in Hawaii, filmmakers go to great...
  • Убице из дубине мора (2017)

    image
    Истражујемо начине како све животиње убијају у океану.
  • Екстремен мраз (2009)

    image
    Док се ледени региони на планети отапају све брже, фотограф Џејмс Балог креќе у експедицију да би све забележио на филму.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.