poster

Стриц Хоwард

Uncle Howard (2016)

Документарец, Биографија | Обединетото Кралство, САД
Режисер: Aaron Brookner

рејтинг: 6.9/10
Оценка на корисникот: 9/10

Содржина

Искрен и дирљив документарни филм Аарона Броокнера о филмашу Хоwарду Броокнеру, његовом стрицу. То је уједно и ауторова особна одисеја у којој се снимке сувременог Неw Yорка измјењују с вињетама града крајем 1970-их и почетком 1980-их. Хоwард Броокнер, главни "лик" у филму, био је филмаш с обеќавајуќом каријером, чији је животни пут напрасно прекинут кад је 1989. умро од АИДС-а. Био је велика нада креативне супкултуре својег доба, заједно с Јохном Гиорном и Јимом Јармусцхем. Пуно је обеќавао веќ на почетку своје каријере, кад снима свој први филм о Wиллиаму Бурроугхсу. Тим си је документарцем Хоwард прискрбио статус изузетно креативног и надареног редатеља. Његов треќи и посљедњи филм "Блоодхоундс оф Броадwаy", у којем је глумила и Мадонна, био је најбољи примјер онога за што је способан. Умро је у 35. години, када је Аарону Броокнеру било само седам година.
Аарон Броокнер снимио је овај документарац 2016. како би боље схватио какав је човјек био његов стриц. Иако се на почетку чини да ќе филм кренути једним, убрзо креќе сасвим другим смјером. Испрва се бави трагедијом прерано окончаног живота те истовремено изражава жал за Неw Yорком каквог више нема. Но затим се претвара у тужну причу о Хоwарду Броокнеру, човјеку који се успио ријешити репутације стечене првим филмом и снимити још неколико успјешних филмова прије своје преране смрти. Меланколија је стално присутна док Аарон Броокнер приповиједа о животу свог стрица. У почетку говори о врло атрактивном и јединственом филм о Wиллиаму Бурроугхсу из 1983. године, који је Хоwард Броокнер снимио с Томом ДиЦиллом и Јимом Јармусцхем.
Документарац започиње сценом која Аарона Броокнера приказује као човјека с мисијом. Снимајуќи из руке, Аарон прати Јохна Гиорна у његову куќу, што неодољиво подсјеќа на филмове какве је снимао Хоwард Броокнер. Аарон покушава увјерити Јохна, којем је Бурроугхсова архива повјерена на чување, да му да на увид материјале похрањене у тзв. бункеру, у пишчевој куќи у улици Боwерy.
У филму се на неки начин успоредо одвијају двије приче: с једне се стране бави приватним животом и стваралаштвом Хоwарда Броокнера, с друге стране приказује Аароново настојање да открије нешто више о живота свог стрица.

Слики

Стриц ХоwардСтриц ХоwардСтриц Хоwард

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.