рејтинг: 8.0/10
Оценка на корисникот: 4/10
(3 гласови)

Содржина

„Маратон: Бомбашкиот напад ја прикажува драматичната приказна од терористичкиот напад во април 2013 година на Бостонскиот маратон преку искуствата на поединците чии животи биле засегнати. Од настаните на тој ден до носењето на смртна казна за Жохар Царнаев, филмот ни прикажува снимки од безбедносни камери, извадоци од вести, приватни снимки и екслузивни интервјуа со преживеаните и нивните семејства, како и со екипите на прва помош, детективите, владините службеници и новинарите од „Бостон глоуб кои добија Пулицерова награда за покривањето на нападот. По нападот, еден нов брачен пар, една мајка и една ќерка, како и двајца браќа кои биле тешко ранети во експлозијата, се соочуваат со предизвиците од физичкото и емоционално закрепнување додека тие и нивните семејства се обидуваат да ги вратат своите животи во својата заедница.

Слики

Маратон: Бомбашкиот нападМаратон: Бомбашкиот нападМаратон: Бомбашкиот нападМаратон: Бомбашкиот нападМаратон: Бомбашкиот нападМаратон: Бомбашкиот нападМаратон: Бомбашкиот напад

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Човјек леда - Прича о Леwису Гордону Пугху (2010)

    image
    Невјеројатна прича о Леwису Пугху, британском пливачу, који је препливао велике удаљености у леденим водама Јужног и Сјеверног пола одјевен само у купаќе гаќице....
  • A Beautiful Planet (2016)

    image
    Истраживање Земље и свемира из перспективе меѓународне свемирске постаје ИСС. Нараторка је позната холлywоодска глумица Јеннифер Лаwренце.
  • Ruben Salazar: Man in the Middle (2014)

    image
    Ruben Salazar: Man in the Middle, an investigative look at the life and mysterious death of pioneering journalist Ruben Salazar.
  • Mel Gibson - A Tormented Soul (2022)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.