Оценка на корисникот: 6.8/10
(4 гласови)

Содржина

Петар Ивулиќ, сплитски авантурист брачких коријена а паришке адресе, године 1964. у Јелси на отоку Хвару отвара први диско клуб у тадашњој држави. Не може га регистрирати под тим именом јер такво што не постоји као опција...
Тим пионирским потхватом покренут је вал отварања диско клубова диљем земље и тај облик социјалног дружења обиљежио је сљедеќе двије декаде. Но, је ли баш јелшанска "Амфора" била прва? У Музеју туризма у Опатији имају другачије мишљење.
Што то један клуб чини правим диско клубом? Која је била важност тих мјеста? Позитивни и негативни учинци на друштво? На та и многа друга питања кроз разговор с актерима, данас људима у треќој животној доби, одговара овај филм.
Сниман у Јелси, Опатији, Ријеци, Сплиту, Загребу и Паризу, уз помоќ педесетак суговорника, илустриран архивским снимкама, фотографијама и документима из тог времена те сувременим снимкама локација, оживљава пионирско раздобље диско грознице у Хрватској.
Хусар, Амфора, Цлуб 57, Аркада, Семафор, Салоон... Што су та имена значила онда и што нам говоре данас?

Сцеарист:
Монтажа: Vladislav Čolić
Наратор: Ana Majhenić

Слики

Пола стољеќа дискаПола стољеќа дискаПола стољеќа дискаПола стољеќа дискаПола стољеќа дискаПола стољеќа дискаПола стољеќа дискаПола стољеќа дискаПола стољеќа дискаПола стољеќа диска

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.