poster

Бекство из исламске државе

Escape From ISIS (2015)

Документарец, Информативен | Обединетото Кралство
Режисер: Edward Watts

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 8.5/10
Оценка на корисникот: 8/10

Содржина

Ексклузиван материјал, који је снимио активиста једне ќелије унутар Исламске државе, који износи на видело бруталност режима, посебно спроведен над милионима жена које живе под чизмом ИСИС-а. Заиста изузетна прича о читавој поsемној мрежи, која покушава да спасе те жене.
Снажна сведочења жена које су у клопци ове страховладе, као и оних које су успеле да побегну, откривају средњевековну бруталност, коју су многе морале да трпе, укључујуќи и бичевања, каменовања и сексуално ропство.
Под ИСИС-ом и жене спроводе брутална правила. Филм обухвата ексклузивне интервјуе са чланицама језиве женске моралне полиције, такозване Ал-канса бригаде (Ал-Кхансаа Бригаде), која описују лична искуства спровоѓена телесних казни над женама које носе погрешну одеќу.
А опет, у сред те страхоте, мала група храбрих волонтера организовала је поsемни канал унутар територије Исламске државе, путем ког ослобаѓају затворенице екстремиста. То су пре свега жене и деца из мањинске заједнице Јазиди, које трпе најгоре насиље. Никада пре ова група није дозволила камерама да сниме њихов рад. Снимци обухватају акције спасавања, преговоре са борцима ИСИС-а да ослободе њихове сексуалне робиње, и коначно физичко преношење ослобоѓених жена и деце изван граница Исламске државе.

Глас: Samantha Morton
Продуцент: Sam Collyns, Rosie Garthwaite
времетраење: 49 мин

Слики

Бекство из исламске државеБекство из исламске државеБекство из исламске државе

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Мачја душа (2017)

    image
    Ова емисија објашњава везу измеѓу домаќих мачака и њихових дивљих роѓака и предака користеќи снимке лавова, гепарда у лову и домаќих мачака у игри. Видеќемо...
  • Со што ги храниме нашите деца? (2021)

    image
    Дали претерано преработената храна е причина за прекумерната тежина кај децата и дали можеби создава и зависност? Д-р Крис Ван Тулекан испитува и прави...
  • An Argument for Old Age (2013)

    image
    A full-length documentary, which is a record of an extraordinary, long-term relationship of a middle-aged artist with his aged neighbor. A lonely, solitary old...
  • The Ivory Game (2016)

    image
    Wildlife activists in take on poachers in an effort to end illegal ivory trade in Africa.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.