рејтинг: 5.9/10
Оценка на корисникот: 10/10
(8 гласови)

Содржина

Вестерн. Кад се с оцем Мартином (W. Барнес) и храбрим Апашем Wиннетуом (П. Брице) врати из лова, млади Мартин Бауманн (Г. Георге) обитељски ранч затекне у пламену, а мајку и сестру пронаѓе убијене. Иако Wиннетоу одмах посумња да иза свега стоји скупина бијелих разбојника званих Јастребови, стари Мартин Бауманн огорчен је на све Индијанце, због чега убрзо нападне шошонског поглавицу Wокадеха (Г. Митиќ). Одлучни Олд Суреханд (С. Грангер), човјек с границе који у индијанско село стиже у пратњи привлачне Анние Диллман (Е. Соммер), увјерит ќе млаѓег Мартина да крене у потјеру за правим убојицама своје обитељи. Меѓутим, убојице имају други план: дочепати се злата које Анние носи у појасу...
Атрактиван и забаван вестерн редатеља Алфреда Вохрера четврти је филм темељен на серијалу популарних романа њемачког књижевника Карла Маyа који је створио лик Wиннетоуа. Као и култни филм "Wиннетоу", ова филмска копродукција веќим дијелом снимљена је у Хрватској (кањон ријеке Крке, Плитвичка језера, Радманове млинице код Омиша). Сценографију и овдје, као и у још шест филмова из серијала, потписује угледни сценарист, редатељ и сценограф Владимир Тадеј, а у споредним и епизодним улогама наступа низ популарних хрватских и југославенских глумаца, од Бориса Дворника и Илије Ивезиќа до Милана Срдоча и Столе Аранѓеловиќа.

Слики

Медју јастребовима

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.