рејтинг: 6.9/10
Оценка на корисникот: 7.8/10
(6 гласови)

Содржина

Гради се жељезница но гангстер Сантер, жељан апашкога злата, настоји скренути градњу с планиране трасе како би открио руднике с индијанским благом што узнемири Апаше, индијанско племе које насељава та пространства. Због изградње минирају се подручја, а то плаши и тјера бизоне, индијанску свету животињу. Геометар Олд Схаттерханд (Л. Баркер) схвати да се конструктори не држе трасе коју је зацртао те настоји умирити узнемирене Индијанце и том приликом упознаје Wиннетоуа (П. Брице), сина апашког поглавице. Сантер не одустаје од свог наума, штовише отме Wиннетоуа но Олд Схаттерханд помаже Индијанцу те тако започне велико пријатељство...
Карл Маy, њемачки писац с краја 19. стољеќа, један је од најчитанијих и најпревоѓенијих (превоѓен на тридесетак језика) писаца данашњице по чијим су дјелима снимани филмови, серије, раѓени стрипови. Маy је стварао забавно штиво, пустоловне маштарије, а најпознатије Маyево дјело су романи о апашком поглавици Wиннетоуу којег је у филмовима утјеловио француски глумац П. Брице. Кроз приче о Wиннетоуовој борби против пљачкаша и разноликих бандита упознајемо и његове бљедолике пријатеље: Олд Схаттерханда (Леx Баркер), Олд Суреханда (Стеwарт Грангер) и Олд Фиреханда (Род Цамерон). Филмови су снимљени 60-их година прошлога стољеќа када се њемачка продукцијска куќа Риалто Филм одлучила снимати вестерне према Карлу Маyу на њемачком језику те су за локације снимања одабрали наше крајеве, прекрасну природу Плитвичких језера, слапова Крке, Далматинску загору и Лику, који су изврсно "имитирали" америчке пејзаже.

Слики

Винету И

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.