Содржина

Загреб, 20-е године 21. стољеќа. Филип Дуган (Свен Медвешек), успјешни је продуцент реалитy схоwа „Хоусед“ у којем тијеком 180 дана шест љубавних парова борави у реалитy куќи, изолираној од вањског свијета. Свјетски рат започиње, но станари су несвјесни догаѓања изван своје околине, а продуцент схоwа настоји новости сакрити од натјецатеља.

По први пута на ТВ екранима бит ќе приказан „Тхе схоw муст го он“ Невија Марасовиќа, који је тек треќи знанствено-фантастични филм у хрватској повијести и први након три десетљеќа СФ суше. Приказан 2010. године у хрватским кино дворанама, Марасовиќева дистопија била је право освјежење на великим платнима. Сценариј за филм Марасовиќ је почео стварати четири године прије саме реализације, и то као студенску вјежбу на Академији драмске умјетности, док је идеја настала за вријеме трајања друге сезоне хрватског “Биг Бротхер” схоwа. У вријеме након уласка Хрватске у ЕУ, аутор приказује земљу која се налази у рату док се станари „куќе“ у свом ТВ реалитy схоwу, несвјесни армагедона изван зидова привременог дома, баве својим телевизијским послом. Узбудљиво кино остварење актуалне хрватске продукције награѓено је „Златном Ареном“ за сценариј, „Златном Ареном“ за специјалне ефекте те наградом „Бреза“ за најбољег дебитанта и „Октавијаном“ за најбољи филм 2010. године по избору критичара.

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.