Francis Ford Coppola

Роденден: 1939

Актерот:

 1. ...
  Self
 2. ...
  Himself
 3. ...
  Himself - Interviewee
 4. ...
  Himself
 5. ...
  Self (archive footage)

Режисер:

 1. 4. Кум (1972), филм
 2. 5. Кум 2 (1974), филм
 3. ...
  (segment
 4. 16. Кум 3 (1990), филм
 5. 18. Џек (1996), филм
 6. 22. Тетро (2009), филм

Сцеарист:

 1. ...
  (additional dialogue) (uncredited)
 2. 6. Кум (1972), филм
  ...
  (screenplay by)
 3. ...
  (additional writer) (uncredited)
 4. 8. Кум 2 (1974), филм
  ...
  (screenplay by)
 5. ...
  (screenplay)
 6. ...
  (screenplay)
 7. 16. Кум 3 (1990), филм
 8. ...
  (screenplay)
 9. 19. Тетро (2009), филм

Продуцент:

 1. 2. Кум 2 (1974), филм
 2. ...
  executive producer: international version
 3. 6. Хамет (1982), филм
  ...
  executive producer
 4. ...
  executive producer
 5. ...
  executive producer
 6. 9. Кум 3 (1990), филм
 7. 10. Ветар (1992), филм
  ...
  executive producer
 8. ...
  executive producer
 9. ...
  executive producer
 10. ...
  executive producer
 11. 16. Буддy (1997), филм
  ...
  executive producer
 12. 17. Outrage (1998), филм
  ...
  executive producer
 13. ...
  executive producer
 14. ...
  executive producer
 15. ...
  executive producer
 16. 22. No Such Thing (2001), филм
  ...
  executive producer
 17. 23. CQ (2001), филм
  ...
  executive producer
 18. 24. Pumpkin (2002), филм
  ...
  executive producer
 19. ...
  executive producer
 20. ...
  executive producer
 21. 27. Кинзи (2004), филм
  ...
  executive producer
 22. ...
  executive producer
 23. 30. Тетро (2009), филм
 24. 31. Негде (2010), филм
  ...
  executive producer
 25. 33. На пат (2012), филм
  ...
  executive producer
 26. ...
  executive producer

Глас:

 1. ...
  The Judge

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.