Војно редарствене акције Бљесак-Олуја: Олујни вјетар

Vojno redarstvene akcije Bljesak-Oluja (2003)

Документарец | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
Оценка на корисникот: 9/10

сезона: 1

епизода: 4

Содржина

Војно-редарствена акција "Олуја" почела је у рано јутро 4. коловоза 1995. на фронту дугачком 630 километара, најдуљем фронту од Другога свјетског рата.
Практички су постојала два ратишта - Јужна бојишница и Сјеверна бојишница. О Сјеверној бојишници у емисији говори генерал-пуковник Миљенко Црњац на чијем је сектору опкољен српски 21. кордунашки корпус који се код Глине предао с цијелим људством и великом ратном техником. Ослобоѓена је Хрватска Костајница. О биткама око Петриње говори генерал Звонимир Червенко. О ослобоѓењу Грачаца, Светог Рока и Медака говори заповједник полицијских специјалаца генерал Младен Маркач. О спајању са снагама БиХ говори генерал Маријан Марековиќ. Према ријечима адмирала Давора Домазет-Лоше Хрватска је битке водила по правилима модерне ратне доктрине, а користила се искуствима израелске и америчке војске.
На јужном бојишту хрватске снаге све су ближе прилазима "престонице САО Крајине" - граду Книну.

Автор: Vladimir Tadej

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
  • Жариште Земља

    image
    Жариште Земља - Љепота стварања и рат човјека против живота.
  • Врхунски дизајн у Великој Британији (1999)

    image
    „Гранд десигнс“ доноси поглед на необичне домове те истражује куќе које се граде на различитим локацијама у Великој Британији, а свака епизода показат ќе која...
  • Wелцоме то тхе Балканс

    image
    "Wелцоме то тхе Балканс" путописна је емисија Мексиканца Карлоса Франка који од 2015. године живи у Србији. У емисији се гледаоцима приказују лепоте Србије и учи...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.