Војно редарствене акције Бљесак-Олуја: Грмљавина пред бљесак

Vojno redarstvene akcije Bljesak-Oluja (2003)

Документарец | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
Оценка на корисникот: 10/10

сезона: 1

епизода: 1

Содржина

Проглашење самосталне државе Хрватске у западној Славонији, посебно у Окучанима с веќинским православним српским становништвом, није прошло без инцидената. Потицано из Београда од великосрпских политичара, православно становништво Окучана, Пакраца и других мјеста у западној Славонији прихваќа се оружја и уз подршку и помоќ тзв. Југославенске народне армије оружјем се супротставља хрватским властима и напада најприје хрватску полицију. Хрватске власти добронамјерно и толерантно прихваќају УН-ове мировне снаге које од западне Славоније стварају "УНПА зону" толерирајуќи у том подручју оружане снаге побуњених Срба и наоружане јединице ЈНА. Хрватској полицији допуштено је ношење само оружја с кратким цијевима. Пиштољ против топа и тенка!
У емисији говоре начелник пакрачке полиције Никола Ивканац, представник ХВ-а за везу са страним јединицама књижевник и хрватски часник Вељко Барбиери, генерал Маријан Марековиќ те представник ондашње хрватске Владе проф. др. Ивица Костовиќ. Говори и тадашњи представник побуњених Срба Вељко Џакула.
Глазбени сурадник: Андреј Штенгл

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
  • Life on the Reef (2015)

    image
    Over the course of a year, Life on the Reef follows those who live in one of the most extraordinary places on the planet, Australia's Great Barrier Reef - where...
  • Хоќу куќи

    image
    Емисија "Хоќу куќи" приказује приче људи.
  • Да сам ја неко

    image
    Ауторска емисија Раде Ѓуриќ поручује нам да смо сми ми “неко” и представља људе који могу послужити као инспирација свима, чије приче ќе их подстаќи на размишљање...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.