Содржина

Први Устав Републике Српске донет је у ратним околностима распада бивше СФРЈ 28. фебруара 1992. године као Устав Републике Српске Босне и Херцеговине. У меѓувремену, претрпео је бројне ревизије (највише током мандата високог представника Меѓународне заједнице за БиХ Педија Ешдауна), углавном због усклаѓивања са дејтонским Уставом БиХ и Уставним судом БиХ. Резултат тих "усклаѓивања" данас су бројни несклади на разним нивоима у БиХ, а ових дана доминира на релацији Уставни суд БиХ-Република Српска.
Последња у низу одлука Уставног суда Босне и Херцеговине уздрмала је пољопривредно земљиште Републике Српске (препис 85,6 хиљада хектара пољопривредног земљишта Републике Српске на БиХ) што је изазвало додатне потресе иовако трусног подручја. Шта су последице, шта се још може очекивати, али и какви су изгледи да се ситуација смири, за нашу емисију говори шеф Представништва Републике Српске у Србији Млаѓен Цицовиќ. Такоѓе, биќе речи и о предстојеќем обележавању Дана уставности Републике Српске у петак, 28. фебруара у Старом двору у Београду.
А како живе Срби у федералном делу Босне и Херцеговине? Колико их је уопште, у односу на предратни период? Шта кажу званични подаци, а шта бошњачки посланици и Народној скупштини Републике Српске, истраживале су колеге из Радио телевизије Републике Српске.
У будимпештанском Текелијануму недавно је отворена изложба и одржано је предавање о злогласном логору Јасеновац о коме су говорили признати познаваоци тематике. Догаѓај је пратила Диана Кондиќ Ѓуриќ, уредница РТВ Варош из Будимпеште.
Ово је само део вечерашње емисије. Будите са Србијом на вези!
Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелиќ
Редитељ Драгица Гачиќ

Слики

Србија на везиСрбија на везиСрбија на везиСрбија на везиСрбија на везиСрбија на везиСрбија на везиСрбија на везиСрбија на везиСрбија на везиСрбија на вези

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Вести

    image
    Најновите интеформации во Македонија и светот
  • Prominent! (2006)

    image
    Nina Bott, Amiaz Habtu und Nova Meierhenrich moderieren im Wechsel das Promi-Magazin auf Vox, präsentieren Neuigkeiten und Gerüchte aus dem Showbusiness und...
  • Вести

    image
    Откривамо како се мењају Србија и свет. Причамо о темама које нас све занимају. Основни задатак наше Информативне редакције јесте брзо, квалитетно, поштено и...
  • Invité du jour

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.