poster

Знанствени кругови

Znanstveni krugovi (2013)

Документарец | хрватска

Содржина

Прије неколико тисуќа година настају први календари. Нису били као ови данашњи али су људи по њима врло успјешно рачунали вријеме и памтили догаѓаје. Који су то први календари и колико би они данас били употребљиви? Ове године обиљежава се 250 година од роѓења Александра вон Хумболдта, знанственика и истраживача. Чиме је задужио свјетску знаност и зашто се и данас његове име у знанственим круговима често спомиње? Веќина узгојеног цвијеќа и украсног биља и нашим вртовима страног је поријекла. Може ли се комерцијално узгајати наше, аутохтоно и заштиќено цвијеќе, и би ли то за његову будуќност било корисно или штетно?
Сви ќе се сложити да је морска риба укусна и добра за човјеково здравље. У мору, меѓутим, живи на тисуќе других организама и у многима од њих скрива се врло љековит потенцијал. Истраживања трају.
Реализаторица: Петра Маротти
Новинарке: Сандра Павковиќ, Мирјана Срхој, Дениса Шуман Шчуриќ, Маја Ваѓиќ

Слики

Знанствени круговиЗнанствени кругови

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Како се прави? (2001)

    image
    Да ли вас је икад занимало како су ствари које свакодневно користите направљене? Погледајте овај документарац који вам ќе вам открити све делове процеса стварања...
  • Ловачки клуб

    image
    Документарна емисија о лову.
  • Потрага по богатство (2009)

    image
    Odyssey Marine Exploration, a world leader in private deepwater exploration and recovery, is gearing up for its most ambitious season of treasure hunting yet. Its...
  • Путници

    image
    Путујте с нама уз емисију "Путници" на каналу Ал Јазеера Балканс.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.