сезона: 1

епизода: 3 - емисија из културе

Содржина

Миграције су велика тема будуќе пријестолнице културе. Почетком 20. стољеќа из Ријеке су у Сјеверну и Јужну Америку кретале стотине тисуќа Еуропљана. Након Другог свјетског рата бројни су Ријечани напустили град, да би у луку различитости десетљеќима стизали нови суграѓани.Темом миграција бавила се изложба "Мерика" Музеја града Ријеке, дио програма Фестивала еуропске кратке приче, и изложба "Ми нисмо као они" ММСУ. Доносимо и причу с отока Раба, једног од 27 сусједстава, те из ХНК Ивана пл. Зајца у којем уз постојеќа четири умјетничка ансамбла однедавно дјелује и драгоцјени Пети ансамбл.
Водитељица пројекта: Тања Шимиќ

Слики

2020 за Ријеку2020 за Ријеку2020 за Ријеку2020 за Ријеку2020 за Ријеку2020 за Ријеку2020 за Ријеку2020 за Ријеку2020 за Ријеку

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Dokumentar T7

    image
  • TG3 Chi è di scena

    image
  • Глад за жад (2015)

    image
    У 'Зеленој грозници' пратимо догодовштине Цлаудије и Роберта Бунцеа, власника трговине жадом Цассиар Моунтаин у Британској Колумбији који се покушавају обогатити...
  • Религијски програм

    image
    Пратите занимљивије садржаје који настоје приближити вјеровања, духовност и културу народа, који вијековима живе на простору Балкана.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.