сезона: 2

епизода: 9 - Ртањ

Содржина

У Србији се налази много занимљивих планина. Ипак, ако питате која је од њих посебна, веќина ќе одговорити: „То је Ртањ.“ Та мистична планина због свог савршеног пирамидалног вршног дијела одувијек распирује машту и потјече на различита нагаѓања.

У епизоди о Ртњу погледајте и како је Миодраг Јевтиќ Дракче направио највеќи опанак за Гуиннесса те зашто су опанци предложени за српско национално благо. Дио приче о планини је и Ртањски чај, чија афродизијска својства маме осмијех на лица тамошњих становника. Која је тајна веза Ртња с босанском долином пирамида? Је ли Ртањ само планина или нешто више? Какав је укус вампирског доручка и како се меље брашно за његову припрему?

Слики

Врхови БалканаВрхови БалканаВрхови БалканаВрхови БалканаВрхови Балкана

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Необјашњиво са Вилијамом Шатнером (2019)

    image
    Знанственици су укључени у бескрајну потрагу за разумијевањем големог свемира у којем живи наш планет. Постоје ли галаксије сличне нашој? Могу ли бити способне...
  • Древни ванземаљци: Коначни докази (2015)

    image
    Гиоргио Тсоукалос, теоретичар завјера и ловац на ванземељац, открива на фасцинанте приче о тајанственим догаѓајима који упуќују на постојање ванземаљског живота.
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
  • Zoom In (2008)

    image
    Кратка емисија тијеком које ќе гледатељи открити како заиста изгледа снимање највеќих холлywоодских хитова.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.