poster

Неукроќена Италија - главни грабежљивци: Талијански медвједи: документарна серија

Wild Italy: Top Predators (2017)


сезона: 1

епизода: 2 - документарна серија

Содржина

Епизода се бави двјема популацијама смеѓих медвједа који и даље живе слободно у талијанским планинама. Марсикански медвједи најмањи су еуропски медвједи. Хране се углавном биљкама и долазе у дотицај с људском популацијом јер воле узимати мед и плодове с пољопривредних земљишта. Има само дванаест плодних женки, само оне могу окотити младунчад. Улазе у куќе и морају се клонити насилних, агресивних мужјака док траже нешто за јело за себе и своје медвједиќе. Неки их желе ловити, неки их желе ослободити, а неки их желе видјети у зоолошком врту. Јавно је мнијење подијељено.
Друга популација смеѓих медвједа живи у источним талијанским Алпама и резултат је враќања словенског смеѓег медвједа у простране смрекове и букове шуме Трентина. Множе се и прелазе Алпе у потрази за плодовима, домаќим животињама и особито медом, што људе наводи на то да своје пчеле бране електричном оградом или тако што их стављају на камион.
Епизода садржи дојмљиве снимке марсиканских и алпских смеѓих медвједа у дивљини те неке друге животињске врсте као што су јелени, пиринејска дивокоза и планински дјетлиќ.

Слики

Неукроќена Италија - главни грабежљивци: Талијански медвједиНеукроќена Италија - главни грабежљивци: Талијански медвједиНеукроќена Италија - главни грабежљивци: Талијански медвједиНеукроќена Италија - главни грабежљивци: Талијански медвједиНеукроќена Италија - главни грабежљивци: Талијански медвједиНеукроќена Италија - главни грабежљивци: Талијански медвједиНеукроќена Италија - главни грабежљивци: Талијански медвједиНеукроќена Италија - главни грабежљивци: Талијански медвједи

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Необјашњиво са Вилијамом Шатнером (2019)

    image
    Знанственици су укључени у бескрајну потрагу за разумијевањем големог свемира у којем живи наш планет. Постоје ли галаксије сличне нашој? Могу ли бити способне...
  • Лепше од Париза

    image
    Све је више села у Србији која постају туристичке дестинације. Многима је зато тешко да одаберу где да проведу одмор. Зато смо ми ту да вам помогнемо. Емисија...
  • Fuori orario. Cose (mai) viste (1988)

    image
    An Italian tv program broadcasting films and rarities from all over the world.
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.