сезона: 4

епизода: Vrhovi Balkana - Hajla

Содржина

Хајла је планина на сјевероистоку Црне Горе, на граници с Косовом. С њеног вршног гребена виде се планине чак шест држава: Црне Горе, Косова, Албаније, Босне и Херцеговине, Србије и Македоније. У ведрим данима виде се и обриси сусједне Италије. Хајла је простор занимљивих људи, који су заљубљени у своју планину. То се понајбоље осјети у ресторану Дом културе Дермандо, чији се дух старих времена савршено уклопио у околину нетакнуте природе. На врх се пењемо са Семиром Кардовиќем, који је, упркос младости, веќ искусан планинарски водич. Како каже, он у цијелости припада овој планини. Због своје висине (2408 м) централни гребен је без високе вегетације, а својом витком структуром представља једну од најљепших микролокација динарског планинског ланца.

Слики

Врхови БалканаВрхови БалканаВрхови БалканаВрхови БалканаВрхови Балкана

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
  • Dokumentar T7

    image
  • Passaggio a Nord-Ovest (1997)

    image
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.