Роуте 66 - легендарна аутоцеста: документарна серија

Route 66 (2012)

Документарец | Германија

сезона: 1

епизода: 2 - документарна серија

Содржина

Амерички писац Јохн Стеинбецк назвао је Цесту 66 "мајком свих цеста" у роману Плодови гњева прије више од 70 година. У сјеќању Американаца остала је таква иако је веќ десетљеќима не уврштавају ни у какве цестовне карте. Потрага за њезиним остацима постаје пустоловина. Путовање на траговима старе цесте, која је постала симбол за романтику живота на цести, треба започети у лијепо обновљеном мотелу Мунгер Мосс у Миссоурију.
Цеста 66 води нас кроз крај каубоја у Оклахома Цитyју и Амариллу до два највеќа сточна сајма у САД-у. Викендом се традиционални Тексашани сусреќу на кулинарским натјецањима Цхуцкwагон Цоок-Оффс. Она су посебна по томе што све мора изгледати управо као у доба пионира. Преријске шкуне, отворена огњишта, чајници из којих излази пара и антикни костими помажу одржати сјеќања живима.
Затим упознајемо Еда Монтану који је доказ да је мит и даље жив. Као глазбеник он склада и пјева пјесме о животу снажних мушкараца у прерији. Као водитељ ранча и организатор родеа он познаје и живи каубојски живот.

Слики

Роуте 66 - легендарна аутоцестаРоуте 66 - легендарна аутоцестаРоуте 66 - легендарна аутоцестаРоуте 66 - легендарна аутоцестаРоуте 66 - легендарна аутоцестаРоуте 66 - легендарна аутоцестаРоуте 66 - легендарна аутоцестаРоуте 66 - легендарна аутоцеста

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Седам свјетова један планет (2019)

    image
    Прије више милијуна година непојмљиве су силе раскомадале Земљу створивши наших седам континената. Сваки с властитим засебним животињским свијетом, сваки с...
  • Horizon (1964)

    image
    British documentary series that covers a variety of subjects in science and philosophy.
  • Spycraft (2020)

    image
    Follows intelligence experts who offer an look behind the CIA's most secretive operations throughout history and the devices that made them possible.
  • This Emotional Life (2010)

    image
    This 3-part series opens a window into real lives, exploring ways to improve our social relationships, cope with emotional issues, and become more positive,...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.