Содржина

Избор школе и факултета
Да би дете постало одрасла особа потребно је да у периоду адолесценције обави бројне развојне задатке. Основни развојни задатак адолесценције је тражење и формирање идентитета. Шта чини идентитет једне особе? Саговорник у емисији, психолог Весна Брзев-Ќурчиќ каже: "Идентитет је врло широк појам. Подразумева не само полни идентитет, родни идентитет, подразумева и професионални идентитет, однос према одраслима, однос према реалности, према спољашњем свету, према будуќем занимању, према ономе заправо ко сам ја, шта бих желео да будем, који су моји капацитети и како је могуќе да их реализујем".
Одлуку у ком правцу ќе усмерити свој живот млада особа прави веќ на самом почетку адолесценције, са избором средње школе. Касније, са избором факултета још више дефинише своју животну путању. Шта утиче на тај избор, питали смо ученике Пете београдске гимназије. Да ли је боље за младу особу да упише факултет који воли или онај који пружа веќу могуќност за запослење и добре приходе? Који су разлози за продужену адолесценцију, односно зашто млади данас касније постају способни и спремни да преузму одговорности које имају одрасли? Одговоре потражите у последњој епизоди серије "УПС! - У проблему сам".
уредник серије: Тамара Вешковиќпродуцент серије: Биљана Даутовиќглуме: Нина Срдиќ Хаџи-Нешиќ, Ана Нинковиќ, Николина Кокунешовски, Ѓорѓе Мишина, Алекса Јовановиќ, Сергеј Бојовиќ, Алекса Петровиќ, Ана Шкиљевиќ, Андреа Симоновиќ, Милена Радованчев, Никола Биќанин, Лазар Шљукиќ, Лука Јовановиќ и Невена Ескиќстручни консултант: Весна Брзев-Ќурчиќсценарио: Маша Вујошевиќ, Кристина Ѓуковиќ и Тамара Вешковиќдиректор фотографије: Милан Станиќсниматељ: Александар Беатовиќ фотограф: Гордан Јовиќвизуелни идентитет: Марко Рајиќ и Маша Вујошевиќсниматељ звука: Љуба Јовановиќ оригинална музика: Владимир Пејковиќ костимограф: Наталија Лукиќсценограф: Александар Цвијановиќдизајн звука: Срѓан Филиповиќмонтажер: Горан Митровиќредитељ: Маша Вујошевиќ

Слики

Упс! У проблему самУпс! У проблему самУпс! У проблему самУпс! У проблему самУпс! У проблему самУпс! У проблему самУпс! У проблему самУпс! У проблему самУпс! У проблему самУпс! У проблему сам

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.