poster

Вријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. дио

Vrijeme je za jazz (2016)

Mузика | хрватска
Режисер: Miljenko Bukovčan

Оценка на корисникот: 1/10
(3 гласови)

сезона: 1

епизода: 1

Содржина

29. сијечња навршило се сто година од роѓења најуспјешнијег глазбеника хрватске популарне глазбе друге половице 20. стољеќа Иве Робиќа. Био је побједник првог домаќег фестивала забавне глазбе 1953. у Загребу, са складбом Та твоја рука мала, те првог фестивала у Опатији с пјесмом Мала дјевојчица (1958.). Успјешно је радио препјеве и свјетских шлагера. Од 1949. до 1958. објавио је 62 велика сингла и три ЛП плоче. Снимио је прву пјевану солистичку ЛП плочу у СФРЈ, под називом Пјева вам Иво Робиќ, а албуме му објављују и чешки Супрапхон, њемачки Полyдор и амерички Лаурие. Свјетски успјех постигао је 1960. пјесмом Сутра (Морген) која је заузела висока мјеста на свјетским љествицама хитова, досегла милијунску накладу и осигурала му бесмртни надимак 'Мистер Морген'. Наставља низати меѓународне хитове и успјехе, меѓу којима је и Фремде ин дер Нацхт коју је 1966. у САД-у, као Странгерс ин тхе Нигхт, преузео и прославио Франк Синатра.
Та твоја рука мала, Серенада Опатији, Јабуке и трешње само су неки од евергреена који се још увијек памте на овим просторима, а многе је сам написао: Срце, лаку ноќ, Ја ќу доќ, За тобом чезнем, Не плачи, Ко њежни цвијет и Само једном се љуби.
На концерту у дворани Горгона Музеја за сувремену умјетност у Загребу Јазз оркестар ХРТ-а провест ќе нас кроз оставштину Иве Робиќа уз госта Данијела Чачију који гради каријеру успјешног и награѓиваног јазз вокалиста и којем глазба Иве Робиќа заузима посебно мјесто у властиту изричају.

Уредник: Melanija Pović Jagarinec

Слики

Вријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. диоВријеме је за јазз: Хаппy Биртхдаy, Мистер Морген!, Данијел Чачија и Јазз оркестар ХРТ-а, 1. дио

Прегледи


Прегледано од TomislavBlues
петок, 27 август 2021 11:46
Renato Rožić, čovjek koji se druži sa glazbenicima.
Ми се допаѓа прегледот
0 коментари

Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.