poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 115

Содржина

И најновија збивања око Агрокора потврѓују тезу многих да је, унаточ величини и системскоме значењу, требао у стечај. Било би то добро рјешење када стечај не би трајао годинама и када би он значио другу прилику, а не ликвидацију. Информер пропитује зашто је томе тако, меѓу осталим, и на случају Наме чији стечај још није завршен. Почео је прије 18 година, а трошкови су досегнули 2 милијарде куна. Стечајева је који трају дуље од десетљеќа 80-ак.
О парафискалним смо наметима сви толико причали да би их свака нормална власт давно срезала. Меѓу тим су трошковима и они јавних биљежника, службе која је у хрватски правни поредак уведена давне 1993. Те су послове некада обављали у опќинама. Ондје, наравно, број запослених није смањен, али је зато ускоме кругу приватника омогуќена лагана зарада. Колика точно?
Вријеме помаме за кредитима давно је заборављено, но како се тржиште некретнина опоравља, а негдје ваља и живјети, у рубрици Мој новац гледатељи ќе моќи видјети што је боље или исплативије - задужити се, примјерице, за 80 тисуќа еура за неки просјечни стан или плаќати најам? Најам у таквоме стану стоји око 350 еура, рата 20 годишњег кредита око стотину еура више.
Извоз у укупноме БДП-у земље судјелује с око 50%. У земљама бившега источног блока чак 70 до 80%. Но и то што извозимо, посебно након кризе, све је теже наплатити, посебно ако је ријеч о освајању нових тржишта и нових купаца. Због несигурне наплате све се чешќе посеже за осигурањем извозних потраживања.
Веќ се неко вријеме носи теза да не постоји приватно и пословно. У вријеме доступности послодавцу или самоме себи ако смо покренули властити бизнис, посао се прелијева на наше укупно вријеме. Хтјели-не хтјели, други дијелови наших живота с временом почну патити. Је ли могуќе уравнотежити приватно и пословно?

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • World Of Watersports

    image
    World of Watersports (ŇWOWÓ) is a fast paced one-hour magazine-style series highlighting water-related power, sail and surf action from around the globe.
  • vox nachrichten

    image
  • Гранд магазин

    image
    Емисија колажног типа у којој се обраѓују различите друштвене, естрадне, спортске теме. Емитује се уживо из Грандовог студија на Кошутњаку И сваког радног дана...
  • Klima Update (2021)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.