poster

Културни дневник

Kulturni dnevnik (2015)

Информативен | Србија

Содржина

Гост Културног дневника је Драган Лакиќевиќ Лакас аутор књиге "Портрет политичара у младости". Књига нам описује пут којим су аутор и његов пријатељ и књижевни јунак Зоран Ѓинѓиќ зеједно прешли, док ниједан од њих није знао куда ќе их тај пут одвести.
"Креативна Србија: будуќност је креативна" је назив Конференције одржане у Југословенској кинотеци. У Галерији "Хаос" је отворена изложба цртежа на којој је представљен опус конзерватора и рестауратора Иванке Живковиќ, а у Галерији СКЦ на Новом Београду изложба цртежа Павла Максимовиќа. У Кучеву је отворена прва Галерија савремене уметности, а у Југословенској кинотеци је почела Недеља ирског филма. "Службени гласник" је, у едицији "Корени", промовисао шест књига о Косову. У Паризу је отворена изложба слика јапанског уметника Леонарда Фуѓите. У Музеју у Филаделфији је дошло до инцидента када је један Американац са кинеске изложбе украо део скулптуре која је стара 8000 година.
Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програм, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан, на Првом програму, у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догаѓаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеќе личности из света културе и уметности.

Слики

Културни дневникКултурни дневник

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Данас у Српској

    image
    Информативна емисија БН телевизије о актуалним догаѓањима у Републици Српској.
  • Mirëmëngjes Shqipëri

    image
  • US Squawk Box

    image
    “Squawk Box” is the ultimate “pre-market” morning news and talk program, where the biggest names in business and politics tell their most important stories....
  • Reporters

    image
    An in-depth report by our senior reporters and team of correspondents from around the world.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.