poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 102

Содржина

Приче о порезу на некретнине, барем оне с Маркова трга, засад су утихнуле, но тема ќе се кад-тад морати актуализирати, тим више што Влада намјерава спустити стопу ПДВ-а. Информер пропитује може ли се парцијално спуштати стопа неког пореза без подизања стопе другог и како би се то одразило на прорачун и граѓане.
Управо је објавио књигу која би могла уќи у утрку за Нобелову награду у економији, но и без ње опет таласа устајале воде. Бивши гувернер Жељко Рохатински за Информер упозорава на нови кризни балон који се крије у биланцама подузеќа. Точније, у неусклаѓеној књиговодственој и тржишној вриједности некретнина.
Није уобичајено, али није ни ријетко - на аутоцести измеѓу улазне и излазне наплатне куќице изгубити цестовну картицу. Догоди ли вам се такво што добро је знати да ќе вам ХАЦ наплатити двоструку цијену најдуже релације. Је ли тако скупо само у Хрватској?
Вожња аутоцестом није трошак који си често могу приуштити они с минималном плаќом. Недавно је Влада за 131 куну повеќала минималац, уз приличан отпор послодаваца. Треба ли држава уопќе интервенирати у уговорни однос запосленика и послодавца, а ако то веќ чини, како да господарству не чини штету? Како је то уреѓено у Еуропској унији?
У рубрици Мој новац Информер доноси причу о 'нездравој' навици - о кориштењу кредитних картица. Многи их пеглају без знања о томе колико оне стварно стоје корисника, прије свега популарни минус и револвинг кредитна картица.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • vox nachrichten

    image
  • À l'Affiche

    image
  • Fashion

    image
    All the best of the Parisian catwalks and a look behind the scenes at the big names in Haute Couture.
  • Архив Б

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.