poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 85

Содржина

Није Агрокор ни први ни посљедњи који ќе пропасти. Уништавање властитих фирми држави још боље полази за руком. Док сви ишчекују правни расплет око Агрокора, \'Информер\' пропитује: што ќе бити с Имунолошким заводом, за пучанство много важнијом твртком и, још важније, тко ју је и зашто уништио?
Власт каже да за Имунолошки завод новца нема, но то је тешко повјеровати када је познато да су нам на располагању кохезијски фондови ЕУ-а, тешки чак 8 милијарди еура. \'Информер\' доноси причу о томе колико смо и зашто тако мало досад искористили.
Док за неке фирме држава више нема слуха, друге силом одржава на тржишту. Рецимо, Фина, некадашњи СДК, па Завод за платни промет, свој је смисао изгубила у тренутку када је платни промет преселио у банке. Постојање Фине посебно је на зубу 300 тисуќа блокираних којима управо Фина чини највеќи трошак. \'Информер\' истражује: чему служи Фина?
Познато је да на различитим љествицама Хрватска углавном стагнира. Мрвицу смо боље рангирани према ступњу економске слободе. Но, ако знамо да концепт економске слободе значи, меѓу осталим, слободу приступа тржишном натјецању и заштиту власничких права, постаје јасније зашто не стојимо боље.
Један од тих разлога сигурно је и чињеница што, када плаќамо неку услугу, посебице државну, увијек на крају платимо више него што је у старту наведено као трошак. Банке су то ријешиле ефективним каматама у којима су садржани сви трошкови. Што је с остатком господарства? Гледатељи имају прилику дознати у овотједном издању \'Информера\'.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Архив Б

    image
  • Нормалан живот (2008)

    image
    Контакт емисија која даје одговоре на многа питања и незнање о особама са инвалидитетом. Сва питања, одговоре и дилеме око различити болести како помоќи обољелима...
  • Racemax

    image
    РацеМАX Моторспортс ис а wееклy сериес схоwцасинг тхе верy бест ин моторспортс фром Формула 1 анд Индy Цар, то тхе wорлдŐс мост престигиоус евентс ин...
  • vox nachrichten

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.