poster

Сеоска гозба: Лика

Seoska gozba (2014)

Готвење | хрватска
Режисер: Zoran Happ

сезона: 1

епизода: 7

Содржина

Нашој је великој авантури дошао крај. Ево нас на крају путовања Хрватском, у прекрасној Лици и маленом мјесту Дабар недалеко Оточца.
Домаќица нам је Марјана Биќаниќ, која са супругом Павом води малу фарму крава и производи надалеко познате личке сиреве, попут басе и шкрипавца. У срцу Лике, у нетакнутој природи, присјетит ќемо се многих, помало заборављених сеоских обичаја, који се у овом дијелу Хрватске нису мијењали стољеќима.
Марјана се у припреми јела настојала максимално држати традиције: за предјело је направила праву личку пуру (жганце) с препрженом сланином и киселим зељем. За главно јело послужила је пастрву из Гацке пржену у кукурузном брашну с куханим крумпиром, а за десерт је направила колач са скутом.
Ова емисија уједно је и велико финале у којем проглашавамо побједнице првог циклуса у четири категорије: амбијенту, предјелу, главном јелу и десерту.
Анимирана шпица: Фабрика, Сарајево
Оригинална глазба: Душко Шегвиќ

Сцеарист: ,

Слики

Сеоска гозба: ЛикаСеоска гозба: ЛикаСеоска гозба: ЛикаСеоска гозба: ЛикаСеоска гозба: ЛикаСеоска гозба: ЛикаСеоска гозба: ЛикаСеоска гозба: Лика

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Бојанина радионица колача

    image
    Продукцијски тим Китцхен ТВ припремио је ново изненаѓење за гледаоце јединог регионалног кулинарског ТВ канала – серијал”Бојанина радионица колача”, у којој ќе...
  • Добар апетит (2014)

    image
    Када размишљате о томе шта да скувате, укусни, познати и једноставни рецепти увек су добродошли. Такви су и савети познатог кулинарског двојца, Лоре и Стојана.
  • Чини и зачини

    image
    Александра Стефановиќ за себе каже да је хедониста и породични хедонистички коуч, шефица породичне кухиње, ауторка и менаџер Породичних гастрономија. У забавном и...
  • Rreze dielli

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.