poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 66

Содржина

'Информер' у 66. емисији улази дубље у проблематику мјеница које су испливале као кључни проблем измеѓу Агрокора, банака и добављача. Наиме, како Агрокор није плаќао, мјенична су потраживања добављачи продавали даље како би дошли до кеша. Но продане се мјенице добављачима враќају као бумеранг - због регресног права банке полажу право на поврат мјеничног новца. Хоќе ли бити тужби?
Свака успоредба с новим чланицама Уније показује заостајање, чак и за Румуњском и Бугарском. Истодобно, аргументирана расправа о пропадању економије не постоји. Локални су избори још једном доказали да су бирачи овце којима је довољно замахнути домољубљем, па изгледа да је ријетко кога брига што се Хрватска налази на економском зачељу ЕУ-а.
Меѓутим, према висини стопа и броју измјена порезнога сустава, Хрватска је меѓу еуропским рекордерима. Ниједна влада није имала ни воље ни жеље разумјети, па онда и дјеловати у смјеру - мањи порези, мање утаје, више прорачунских прихода. Примјер Загреба и увоѓење јефтине трамвајске карте показује како је и у финанцијама мање заправо више.
Екипа 'Информера' одговара и на једну дилему: бити у суставу ПДВ-а или не? За које је подузетнике и твртке то добро, за које није, какве су границе уласка у сустав и како то утјече на коначну цијену коју плаќају купци њихових производа и услуга?
Вјеројатно нема путника који често лете, а да не користе програме скупљања миља. То је могуќе само ако је авиокомпанија чланица једног од таквих савеза. 'Информер' показује тко и како има користи од чланства у њима.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.