poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 65

Содржина

Док тједнима страхујемо хоќе ли Агрокор пасти и слушамо на које ќе се начине 'спасити', мало се тко бави одговорношќу. Појам одговорности у Хрватској никада није ухватио коријена, но 'Информер' свеједно пита: уз чију смо све помоќ и жмирење на оба ока постали таоци Агрокора?
Анализа Економског института показује да финанцирање на терет добављача његују и остали домаќи малопродајни ланци. Главна су обиљежја модела висока задуженост и ниска ликвидност, што значи да добављачи ослоњени на домаќе тржиште немају среќе.
Порезна је управа недавно опет објавила листу неплатиша пореза. 'Информер' пропитује која је сврха такве листе ако су на њој твртке које једва успијевају исплатити плаќе за једног самозапосленог у њој, али и даље нема неплатиша попут Агрокора и њему сличних.
Рачунални вируси протеклих су тједана били главна вијест због досад највеќег хакерског напада у повијести. На удару вируса нашла се и Хрватска. Екипа 'Информера' истражила је како се од таквих напада штите компаније.
Почиње вријеме филмских фестивала, а имамо их више од 60. Камо среќе да имамо толико квалитетних филмова. Новинари 'Информера' истражују колико их је одрживих, како се расподјељује новац, колико то плаќамо и враќа ли нам се ишта од уложеног.
Када послодавци кажу да је трошак рада велик, прије свега мисле на бруто износ плаќе. Запослене занима искључиво нето. 'Информер' појашњава која је разлика измеѓу тих двају појмова, колико се ти износи разликују у појединим градовима, али и порезним ранговима, те колико од бруто износа узима држава.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.