poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 52

Содржина

Да валутни ризик није безопасна ствар на болан су начин научили корисници кредита у швицарским францима. Но је ли то довољан разлог за срљање у еурозону? 'Информер' доноси и другу страну новчиќа и пита с каквим бисмо господарством и јесмо ли ишта научили из примјера колапса економија земаља Медитерана у еурозони, чијем кругу структуре производње и продуктивности и сами припадамо?
Иако су велики ланци прије кризе готово затрли мале квартовске трговине, трендови се мијењају. Дијелом и зато што домаќи произвоѓачи хране тешко стижу на полице великих - волумно су недостатни и не могу их попунити. Стога су их замијенили полицама малих, често еко и био трговина. Јесте ли и ви меѓу онима који радије одшеќу до квартовске трговине него до великог ланца?
Расцјепкани, домаќи произвоѓачи не могу постиќи количине ни за домаќе тржиште, а камоли за извоз. Управо су зато велики ланци присиљени увозити. Није проблем у томе што нам пољопривреду носе малени ОПГ-ови. И Аустрија је, примјерице, пољопривреду утемељила на малим господарствима, али за разлику од наших, организираних и увезаних. Екипа 'Информера' истражила је зашто такви не могу бити и хрватски произвоѓачи.
О тренду дијељења у 'Информеру' је било ријечи у прошлој емисији. Овај тједан новинари емисије иду корак даље. Како на класичне поставке економије и економске теорије утјече нови тренд - економија дијељења? Је ли он доиста дугога даха, с обзиром на то да у веќини дјелатности урушава цијену рада?
Меѓувалутне игре могу бити итекако добар извор зараде. Тим више што камате на штедњу, камо су у кризи побјегли улози, носе занемарив принос. Фореx је највеќе свјетско финанцијско тржиште на којему се, осим валутама, може трговати и финанцијским изведеницама на злато, нафту, највеќе свјетске индексе. Је ли вријеме да се вратимо на финанцијско тржиште? Гледатељи имају прилику дознати више о овој теми у овотједном издању емисије 'Информер'.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Fashion

    image
    All the best of the Parisian catwalks and a look behind the scenes at the big names in Haute Couture.
  • Objectif Monde L'hebdo

    image
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.