poster

Информер

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 46

Содржина

Епилог приче о Ини и ХЕП-у далеко је од краја. Не само зато што је у причи стратешки интерес - иако нитко не зна што то доиста значи - него зато што ствар комплицира стратешко пута два играча. Је ли више стратешка Ина или ХЕП? Има ли смисла продавати једну стратешку твртку да би се купила друга стратешка? 'Информер' анализира аргументе владајуќих који тренутно баш и нису најувјерљивији.
Од кризе се вртимо у свијету показатеља, мјерења, графова и табела, при чему су нам узор балтичке земље. Срезале су прорачуне, јавну управу, провеле регулаторну реформу и либерализирале тржиште рада. Све су направиле по правилима - и остале без становништва. Њихово искуство показује да ни најсјајнији показатељи без садржаја не значе ништа. 'Информер' истражује што можемо научити из њихова искуства масовног исељавања, које још траје, и како зауставити тај процес.
Порезне нелогичности можда нису разлог за исељавање, али итекако жуљају. Примјерице, у Хрватској се јамчи слобода исплате добити. Свима осим тврткама у подручју образовања, здравства и социјалне скрби гдје приватник, као правни облик, може основати само установу. У чему је проблем? У томе што приватне образовне, здравствене и социјалне установе плаќају порез на добит с којом истовремено немају право располагати.
Унаточ великим отпорима, аутошколе иду у либерализацију. Увоѓење конкуренције, уз истодобно задржавање нужних стандарда квалитете, дио је Акцијског плана који реже административне намете и либерализира тржиште услуга. Зашто нас то весели? Зато што конкуренција увијек подразумијева и ниже цијене. Гледатељи имају прилику дознати више у овотједном издању 'Информера'.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Фолклор видео магазин

    image
    Емисија о фолклору БН телевизије.
  • Na lepše

    image
  • Monitor (1965)

    image
    Monitor is a German TV magazine of the ARD with mostly political topics.
  • Littoral

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.