poster

Супруге и кќери: серија

WIVES AND DAUGHTERS (1999)

Драма | Обединетото Кралство, САД
Режисер: Nicholas Renton

Оценка на корисникот: 8/10

сезона: 1

епизода: 1 - серија

Содржина

"Жене и кќери", недовршени роман Елизабетх Гаскелл, психолошки је најбоље обраѓен, али и најмање познат меѓу романима те енглеске књижевнице из прве половице 19. стољеќа, која се углавном бавила социјалним приликама манчестерских радника.
Радња романа бави се средњом енглеском класом с почетка 19. стољеќа и говори о Моллy Гибсон, отвореној и страственој дјевојци коју је одгојио отац. У 17. години отац се поновно жени и она одједном добива маќеху која у куќу доводи своју кќер, прекрасну Цyнтхију. Иако различите, дјевојке се брзо спријатељују. Највеќи су им проблем, дакако, мушкарци. Ту су Осборне и Рогер, синови племиќа Хамлеyја, а обје збуњује тајанствени г. Престон.
Према том роману ББЦ је снимио раскошну истоимену серију на којој су радили и аутори награѓиване серије "Понос и предрасуде". Сценарист Андреw Давиес, одговоран за обје серије, тврди да је уживао адаптирајуќи роман Елизабетх Гаскелл због сјајне психолошке обраде ликова. Иако је роман прочитао тек кад се примио његове обраде, дојмила га се једноставност теме која врви уобичајеним клишејима познатим из сувремених сапуница, али сложенима тако мајсторски да роман по свим критеријима спада у ремек-дјела енглеске књижевности.
Производња: ББЦ
Љето 1820. Десетогодишњу Моллy Гибсон потпуно је исцрпила годишња вртна забава у Цумнор Тоwерсу, дворцу у близини Холлингфорда, градиќа у којему живи. Прелијепа жена, гѓа Киркпатрицк, одведе је у куќу да се мало одмори и обеќа јој да ќе припазити на њу. Нешто касније Моллy се буди и схваќа да су мјештани отишли и оставили је саму. Гѓа Киркпатрицк зове Моллy да се придружи одраслима на десерту, но Моллy се плаши лорда и ладy Цумнор. Кад њезин отац, г. Гибсон, доѓе по њу, она му се баца у загрљај и натјера га да јој обеќа да више никада неќе морати доќи овамо.
Седам година послије: Моллy се развила у прекрасну седамнаестогодишњакињу која сретно живи са својим оцем, угледним локалним лијечником. Кад му његов ученик г. Цоxе призна да воли Моллy, г. Гибсона ухвати паника. Одједном схваќа да је његова дјевојчица израсла у младу жену. Цоxу каже да одустане од својих намјера, а Моллy брже боље пошаље у Хамлеy Халл у посјет властелину Хамлеyју и његовој супрузи. Моллy обожава крхку гѓу Хамлеy и заљубљује се у њезина старијег сина, паметног и привлачног Осборнеа. Но, невоља не чека дуго. Млаѓи син гѓе Хамлеy, Рогер, враќа се куќи и приопќава им да Осборне није положио испите и да неќе добити школарину којој се надао. Убрзо након тога Моллyн се живот окреќе наглавачке. Њезин отац објављује да се поновно жени, и то гѓом Киркпатрицк, негдашњом гувернантом Цумнорових, коју је Моллy упознала још као дјевојчица. Моллy очекује све најгоре.
Производња: ББЦ

Слики

Супруге и кќериСупруге и кќериСупруге и кќериСупруге и кќериСупруге и кќери

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • Frühling (2011)

    image
    Katja Baumann is a nurse working in a hospital in Munich. One day as she leaves the hospital she meets Tim Lechner, a young boy who tells her his mother is in the...
  • Прљави секси новац (2007)

    image
    Моќ, привилегије и обитељски новац непредвидљива су комбинација. Жив доказ тога јест њујоршка обитељ Дарлинг. Бесрамно богати, смјестили су се високо на...
  • Режи ме (2003)

    image
    Доктори Сеан МцНамара (Дyлан Wалсх) и Цхристиан Троy (Јулиан МцМахон) најбољи су пријатељи и партнери у МцНамара/Троy, популарној клиници за пластичну кирургију...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.