poster

Информер: магазинска емисија

Informer

Mагазин | хрватска

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

сезона: 1

епизода: 13 - магазинска емисија

Содржина

У овотједноме издању, Информер доноси репортажу о каосу с пописом стратешких твртки који је замало убрао још једну жртву. Имунолошки завод ипак ќе преживјети. Колико је купио времена, веќ је друго питање. Након што је власт схватила да је производња цјепива и крвних приправака ипак стратешка, рачуни су твртке одблокирани. Но још недостаје кључна ствар - улагање у сувремену опрему како би се након три године поновно добила дозвола за покретање производње.
Неспособност плаќања текуќих обвеза, меѓу њима и оних порезних, хрватске подузетнике мучи од осамостаљења. Неко се вријеме обвезе нису плаќале једноставно зато што је некима то било допуштено. Но с кризом су се ствари заоштриле - подузеќа данас доиста немају новца да подмире све обвезе. Информер истражује које су им опције на располагању и како се нагодити с Порезном управом.
Када би држава на челним позицијама јавних подузеќа, институција и агенција одлучила поставити менаџере, питање је би ли то уопќе могла. На темељу којих правилника или коефицијената би им исплаќивала менаџерску плаќу? На темељу чега би држава менаџеру јамчила неовисан рад? Како би га пустила да реструктурира неку компанију када то углавном значи резове, а резови значе губитак гласова? Екипа Информера доноси више о томе.
Стижу вруќине, а стижу и плодови земље. Веќина произвоѓача нема их гдје складиштити. Властитих капацитета немају, нису се удружили и купили заједничке, па су измеѓу произвоѓача и велекупаца осванули посредници. Но и њихови су капацитети вишеструко мањи од потреба. Само ќе јабука ове године, процјењује се, бити више од стотину тисуќа тона, а хладњаче могу примити двоструко мање. Мање расхладних простора значи и смањење ионако мањкаве производње. Гледатељи могу дознати више у репортажи екипе Информера.

Слики

ИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформерИнформер

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.