poster

Britain's Outlaws: Highwaymen, Pirates and Rogues: Rogues Gallery

Highwaymen, Pirates and Rogues (2015)

Биографија | Обединетото Кралство
Tring History | 15.5.24 | 15:27

рејтинг: 6.5/10

сезона: 1

епизода: 3 - Rogues' Gallery

Содржина

У овој тродијелној серији повјесничар Сам Wиллис истражује фасцинантне чињенице које се крију иза живописних легенди о разбојницима.
У 17. и 18. стољеќу у Британији је владало безакоње. Цесте су биле погибељне за путовање због лутајуќих разбојника, мора несигурна за пловидбу због гусара, а градске улице опасне због скитница и пљачкаша. Те хуље увукле су се у људску машту. Идеализирали су их и дивили им се због ноншалантне осебујности. Господски разбојници и пустоловни гусари нападали су богате попут пошасти, били су јунаци сиромашних и надахнуќе писцима и умјетницима.
Мало је британских повјесних личности заокупило људску машту тако као одметници. Од господских разбојника преко разметљивих гусара до неухватљивих градских лопова и битанги, због својих дрских потхвата и осебујности, одметници су постали атнијунаци свога времена. Богати су их се бојали, сиромашни им се дивили, а писци и умјетници их славили. Повјесничар др. Сам Wиллис путује отвореном цестом, плови морском пучином и обилази градске уличице истражујуќи британско посемље разбојника, гусара и одметника 17. и 18. стољеќа живописно оживљавајуќи доба британских одметника. Сам Wиллис показује како су одметници били производ свога времена те како су на њих утјецали велики догаѓаји у британској повијести. Сам Wиллис у свакој се епизоди осим појединој врсти одметника посвеќује и поједином раздобљу. Серија у цјелости нуди кронолошки преглед злочина у 17. и 18. стољеќу с његовим мијенама.

Улоги
Сцеарист:
времетраење: 59 мин

Слики

Britain's Outlaws: Highwaymen, Pirates and RoguesBBC Worldwide

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Нова (1974)

    image
    Нова је ПБС-ов документарни серијал који се приказује скоро 40 година. У свакој епизоди пружа увид у разне теме из подручја знанствених истраживања. Нова често...
  • Наркос (2015)

    image
    Хит серија коју су креирали и продуцирали Крис Бранкато, Карло Бернард и Даг Миро, смештена је и снимљена у Колумбији, што јој додатно даје на уверљивости. Прве...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.