епизода: 1

Содржина

"Краљеви улице" прославили су 20. обљетницу дјеловања 1. просинца 2008. концертом у КД Ватрослава Лисинског. "Краљеви" су Хаџи (вокал и виола) и Пајо (гитара и вокал). Тијеком каријере снимили су 17 албума. С пјесмом 'Романца' у свибњу 2008. године, као представници Хрватске, наступили су на Еуросонгу у Београду. Свирање на загребачким улицама, на весеље многих пролазника, њихов је особни избор. Као једини улични свирачи појављују се 1987. године. На њиховом репертоару су шлагери, староградске и познате, популарне пјесме Загребу, граду којему су Краљеви улице, сад веќ сигурно, један од познатијих симбола.
Краљеви су се на концерту одлучили за 25 пјесама од којих су неке - Голубови, Теби граде мој, Ја љубим, Пролази све, Била је тако лијепа, Дјевојко мала, Кукавица, Не вриједи плакати- добро познате пјесме уз које ќе многи запјевушити. Публика у КД В. Лисинског пјевала је заједно с Краљевима, стварајуќи у дворани обитељску и слављеничку атмосферу.
Уз глазбени живот, Краљеви улице се успјешно баве и организирањем градских фестивала и манифестација. Аутори су фестивала 'Цест ис д' Бест', манифестација 'Мартин је у Загребу' и 'Љета на Штросу', реализатори 'Променадних концерата' и 'Марковог сајма'. На концерту су приказани и кратки документарни филмови који су на најбољи начин приказали њихов рад у Загребу и за Загреб.
Редатељ концерта: Марио Ковач
Глазбеници и гости: Зоран Ловриќ (бас), Оливер Белошевиќ (хармоника), Томислав Модриќ (клавијатуре), Емил Габриќ (виолина), Борна Шерцар (бубњеви), Хрвоје Рупчиќ (перкусије), Сандра Багариќ, Франциска Фис, Младен Косовец (хармоника), Бранко Овчариќ (кларинет), Давор Крижиќ (труба)
Пратеќи гласови: Јадранка Грачанин и Александра Птичар - Зага
Остали извоѓачи и глумци: Кики Угрина, Стјепан Крижан, Зоран Вукиќ-Лудек, Гавин Хаy - Леопардман и још пријатеља и сурадника
Специјални гост: Ладислав Домоторффy - Лаци
ТВ редатељ: Владимир Кошчевиќ

Слики

Краљеви улице: "20 година дружења с вама" - В. Лисински 01.12.2008.

Прегледи


Нема Прегледи
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.