poster

Сеоска гозба: Грдањци код Брегане

Seoska gozba (2014)

Готвење | хрватска
Режисер: Zoran Happ

сезона: 2

епизода: 8

Содржина

Сеоска гозба овом епизодом завршава своју другу сезону! Подсјетимо, у овом гастро-путописно-документарном пројекту у 7 емисија судјелују домаќице са 7 обитељских пољопривредних господарстава из 7 хрватских регија: Сњежана Ковач, ОПГ Ковач из села Јашкова крај Озља, Катарина Цигановиќ, ОПГ Магаре из Иваниќ-Града, Мирјана Миланковиќ, ОПГ Миланковиќ из Вуковара, Марица Југ, ОПГ Марица Југ из Низе крај Нашица, Тања Тошиќ, ОПГ Тошиќ из Развоѓа крај Дрниша, Олгица Шкопац, ОПГ Шкопац из села Принципи крај Лабина и Вишња Кршлин, ОПГ Кршлин из Брегане.
У посљедњој епизоди другог циклуса идемо у Грдањце недалеко Брегане, на обронцима Жумберачког горја. Тамо нас на ОПГ-у Кршлин чека наша домаќица Вишња Павлин са својом обитељи и њезиним родитељима Ружицом и Бранком Кршлин. На прекрасном имању, уз поток Брегану, Кршлинови узгајају поточне пастрве, скупљају и прераѓују шумске плодове, узгајају перад и вијетнамске свиње, а имају и готово 200 година стар млин који је још увијек у функцији.
Вишња је својим гошќама за предјело сервирала кукурузне жганце с пирјаним зељем и шпеком, за главно јело послужила је своју пастрву у кукурузном брашну надјевену вргањима, а за десерт је направила штрудлу надјевену вишњама и сиром.
Вишњин супруг Дражен и отац Бранко своје су гошќе повели у разгледавање жумберачког краја, упознали су их с узгојем пастрви у екопарку Дивље воде, а онда су се окушале у паинт баллу у највеќем адреналинском парку на Жумберку.
У овој емисији дознат ќемо како су се наше судионице меѓусобно оцјењивале, те ќемо прогласити побједнице другог циклуса Сеоске гозбе у свим категоријама.

Оригинална глазба: Душко Шегвиќ
Анимирана шпица: Фабрика, Сарајево

Сцеарист: ,

Слики

Сеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код БреганеСеоска гозба: Грдањци код Брегане

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Гастрономад

    image
    Паметне главе кажу да је време једна од најдрагоценијих ствари које имамо. Екипа Гастрономада и Лепи Брка се са тим у потпуности слажу. За последње четири године...
  • Домаќинске приче (2019)

    image
    Водитељ, Ненад Гладиќ познатији као Лепи Брка, сваке недеље представља једно место, његове кулинарске специјалитете, културу, али и домаќине које је упознао на...
  • Храна на штиклама

    image
    Серијал Храна на штиклама није само концепт, то је животни стил. Представља младу, модерну жену, која поред свакодневних обавеза проналази време и начин за...
  • Rreze dielli

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.