сезона: 1

епизода: 4 - документарна серија

Содржина

Враќамо се у прољеќе. Први је свибња, а Пакленица је пуна посјетитеља. Одлучујемо се попети на најпознатију алпинистичку стијену Аниќа кук. Наравно, идемо планинарским, а не алпинистичким путем. Прољеќе је у пуном јеку, па све цвјета и зелени се. Успон на Аниќа није једноставан, премда се ради о висини од тек 700 метара. Но, награда за труд прекрасан је поглед на све четири стране свијета. Сљедеќи дан креќемо на жешќу авантуру: још један Бабин врх, онај крај Сваруновог Светог брда. То је треќи врх по висини, а посвеќен је богомајци Види, односно Коледи. С Либиња, преко Влашког града до Колединог врха, а успут прелазимо још неке неименоване коте више од 1700 метара. Ту је и Ивин врх, али је вјеројатније то био Вилин врх, који је припадао Зорани, вили Велебита, јер су под њим и Виленска врата.
Улазимо у засњежени дио, јер на овим висинама прољеќе још није почело. Остао нам је још само један задатак до испуњења плана - Свето брдо.

Сцеарист:

Слики

Врховима јужног Велебита: Од Аниќа до КоледеВрховима јужног Велебита: Од Аниќа до КоледеВрховима јужног Велебита: Од Аниќа до КоледеВрховима јужног Велебита: Од Аниќа до КоледеВрховима јужног Велебита: Од Аниќа до КоледеВрховима јужног Велебита: Од Аниќа до Коледе

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.