Јужни Велебит највиши је дио Велебита. Тамо се налази 15 врхова виших од 1700 метара. Спадају у Национални парк Пакленица и граница су измеѓу Лике и Далмације. Велебит је одувијек био тема у многим причама, а најстарија је легенда о "старохрватском Олимпу". Наиме, почетак масива с истока обиљежен је Светим брдом, а закључни врх је Вагански, или Велики Вагањ. У том су се простору смјестили небесници: од врховног Сваруна, до најмоќнијег - громовника Перуна. У дубинама и понорима Пакленице поsемни је свијет Чрта и Моране. У меѓупростору су се одвијеле титанске борбе за превласт Бјелбога или Црнбога.
У овој путописној пустоловини велебитским врховима кроз пет епизода испреплеќе се митско са сувременим и туристичким. Циљ је био попети се на 7 врхова виших од 1700 метара. Екипи ХТВ-а цијелим је путем безрезервно помагао наsорник Националног парка Пакленица Дујо Бушљета, а дијелом Јотан Вркљан и Петар Кнежевиќ те чланови ХГСС-а. Сниматељи су били Мак Вејзовиќ и Динко Денона, те Мартин Мустафиќ с малом ДВ камером. Остали дио екипе сачињавали су продуцент Драго Шкобиќ, освјетљивач и возач Ведран Живичњак те сценарист и редатељ Дарко Довраниќ, који нас кроз цијелу причу и води. Монтажу потписује Јадранко Какша, а глазбу је складао Младен Магдалениќ.

Беше на каналите:

HTV3  HTV4  HTV1  

Препораки
  • Fashion Magazines

    image
    FashionTV gives you an exclusive look at the photoshoots of magazine editorials from all over the world.
  • Тиагов Балкан

    image
    Тијаго Фереира је због љубави дошао у Србију из Бразила. Иако та љубав није потрајала, пронашао је две нове - љубав свог новог живота и љубав према Балкану. Овај...
  • Лепше од Париза

    image
    Све је више села у Србији која постају туристичке дестинације. Многима је зато тешко да одаберу где да проведу одмор. Зато смо ми ту да вам помогнемо. Емисија...
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.