Pesma Evrovizije 2013 - prvo polufinale


Содржина

Такмичење „Песма Евровизије" ове године биќе одржано у Малмеу од 14. до 18. маја...
Представници из 39 земаља бориќе се за најбољи пласман током две полуфиналне вечери (14. и 16. маја) и у финалу (18. маја) када ќемо добити победника тог највеќег музичког спектакла. Представнице Србије на овогодишњем такмичењу за најбољу песму Европе, „Моје 3" наступиќе 14. маја у Малме Арени са песмом "Љубав је свуда" композитора Саше Милошевиќа Марета под редним бројем 16 чиме ќе затворити прво полуфинале. Коментатор првог полуфинала је Душка Вучиниќ.
Позорница дворане у којој ќе бити одржана 58. Песма Евровизије изгледом ќе асоцирати на лептира, који је и заштитни знак овогодишњег такмичења у Шведској, а све под слоганом "Сви смо једно" (Wе аре тхе оне), указујуќи на богатство различитих култура које се преприлиќу у тој земљи, жељу за јединством и слагањем меѓу народима. Добродошлицу на 58. евровизијско такмичење вишемилионском ТВ аудиторијуму и публици у арени пожелеќе шведска комичарка Петра Меде.
За Србију у првом полуфиналу могу да гласају ТВ гледаоци из следеќих земаља: Велика Британија, Шведска, Италија, Данска, Хрватска, Украјина, Холандија, Аустрија, Словенија, Естонија, Русија, Литванија, Ирска, Белорусија, Црна Гора, Белгија и Молдавија.
Друго полуфинале је у четвртак 16. маја на Првом програму у 21 час. Коментатор је Драгољуб Илиќ.
Пренос финалне вечери 58. Песме Евровизије је у суботу 18. маја на Првом програму РТС-а у 21 час.

Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.