сезона: 1

епизода: 2 - L'homme rouge

Содржина

Стаљин је веќ имао значајну улогу у првој комунистичкој влади у историји коју је предводио Лењин. Лењин је ценио Стаљинову одлучност и поставио га на место комесара за робне резерве. Стаљин се упутио у Царицин да сакупи пшеницу за главни град у коме су људи гладовали. Био је задужен и за надгледање моќног народног комесара за рат, Лава Троцког, који је постао превише независан. Стаљин се претворио у господара рата - уништава села, стреља становништво и шири терор. Он се невешто уплиќе у стратегију, али вештији Троцки, са исто толико силе, доводи ситуацију у ред. Но то није спречило Стаљина да себе прогласи победником битке код Царицина и да почне да носи војну униформу коју више никада није скинуо. Касније је наручио да се сними филм који ќе подстицати легенду о "победнику из Царицина" и о јунацима граѓанског рата. Променио је и име овог града и назвао га по себи - Стаљинград. Двадесет година касније, 1942, Немци ќе Стаљинград претворити у рушевине.

Слики

Апокалипса - СтаљинFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieFoto: RTL / © CC&CClarkeCostelle & CieАпокалипса - СтаљинАпокалипса - СтаљинАпокалипса - СтаљинАпокалипса - СтаљинАпокалипса - СтаљинАпокалипса - СтаљинАпокалипса - СтаљинАпокалипса - СтаљинАпокалипса - СтаљинАпокалипса - СтаљинАпокалипса - Стаљин

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.