сезона: 1

епизода: 6 - Западни гребен - На граници немогуќег

Содржина

Највиши горски ланац свијета надвисује Моунт Еверест - циљ многих алпиниста. Након првог успона на њега алпинисти траже нове циљеве. Више се од највишег, наравно, не може, али се на њега може тежим путем. Након неколико покушаја успона западним гребеном, он постаје глобални пењачки проблем на којем зубе ломе многе експедиције. Камера нашег водитеља води нас 17 година унатраг и прати један од највеќих хималајских успјеха. Након драматичних покушаја, ауторова камера коначно биљежи весеље на врху. Али, весеље се сљедеќег дана претвара у трагедију, јер при силазу погиба Анг Пху. Након још неколико хималајских искушења на Манаслуу и Лхотсеу, опет идемо на Моунт Еверест. Десет година од првог и други водитељев успјех на највишој планини свијета, али једнако тако и друга трагедија, јер на силаску се изгубио и нестао Божиќев партнер Димитар Илијевски.

Слики

Седам врховаСедам врховаСедам врховаСедам врховаСедам врхова

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Врхунски дизајн у Великој Британији (1999)

    image
    „Гранд десигнс“ доноси поглед на необичне домове те истражује куќе које се граде на различитим локацијама у Великој Британији, а свака епизода показат ќе која...
  • Fashion Destination

    image
    Путовање на одреѓене дестинације уз додатак моде данас је утренду. Фасхион Дестинатионс ќе вас одвести у најмодерније хотеле и одморишта на свијету.
  • Да сам ја неко

    image
    Ауторска емисија Раде Ѓуриќ поручује нам да смо сми ми “неко” и представља људе који могу послужити као инспирација свима, чије приче ќе их подстаќи на размишљање...
  • Italiani con Paolo Mieli

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.