сезона: 1

епизода: 5 - Chomolungma - Majka Božica Zemlja

Содржина

Највиша планина свијета, она која додирује небо. Планина коју птица прелетјети не може. Почетком стољеќа почели су први покушаји успона на "кров свијета". Предњачиле су британске експедиције. Веќ 1930. биле су врло близу успјеху. Након што је 1950. Непал отворио врата странцима, заредали су покушаји успона с југа преко ледењака Кхумбу.
Едмунд Хилларy, први човјек који се успио попети на највиши свјетски врх, прича нам о једном од највеќих потхвата човјечанства. Хилларy се осврќе и на данашње успоне на врх који теже комерцијализацији.

Улоги
Сцеарист:
Продуцент: Joško Blajić, Joso Brkljačić

Слики

Седам врховаСедам врховаСедам врховаСедам врховаСедам врхова

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Викинзи на леду (2021)

    image
    A look at the wild and dangerous world of commercial ice fishing on Lake Winnipeg. Here, modern day vikings set out on thin ice to stake their claim to the...
  • Региоскоп

    image
    Документарни филмови.
  • La peinture française autour du monde (2020)

    image
  • Наша планета (2019)

    image
    Documentary series focusing on the breadth of the diversity of habitats around the world, from the remote Arctic wilderness and mysterious deep oceans to the vast...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.