сезона: 1

епизода: 1 - документарна серија

Содржина

Они живе на најизолиранијим мјестима и у најнегостољубивијим увјетима на Земљи те припадају древним културама и имају посебни генетски устрој. Пустолов Раúл Гóмез посјетит ќе та мјеста како би с тим људима живио и испитао границе властитог тијела, али и сазнао више о способностима због којих су они тако посебни. Његова је жеља открити због чега их се сматра суперљудима.
Серија нас упознаје с древним културама и људима чија су се тијела прилагодила околини у којој живе те екстремном начину живота због којег се њихова генетика измијенила па су стога постали суперљудима.
Раúл Гóмез ќе се упустити на путовање диљем свијета те ќе упознати заједнице које живе у екстремним увјетима пркосеќи киши, суши, пустињи, џунгли и екстремним температурама. У потрази за суперљудима посјетит ќе, меѓу осталим, Боливију, Индонезију и Етиопију. Сазнат ќе више о култури и технологији тамошњих народа, живјет ќе с њима и покушати постати један од њих како би испитао може ли и он постати суперчовјек . Уз то, видјет ќе на који начин климатске промјене и глобализација угрожавају многе од тих заједница те нарушавају њихову способност прилагодбе.
Прво одредиште Раúла Гóмеза је Боливијска висораван. Ондје ќе упознати народ Аyмара, претколумбијску заједницу која је свој ДНК прилагодила животу на 4000 метара надморске висине. Раúлов је изазов свладати дисање на обронцима Хуаyне Потосí, свете планине народа Аyмара.

Слики

СуперљудиСуперљуди

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Tropic of Cancer (2010)

    image
    Simon Reeve makes another trip around the world, like in Tropic of Capricorn, but now in the Northern hemisphere, along the Tropic of Cancer. Simon thus visits...
  • Глад за жад (2015)

    image
    У 'Зеленој грозници' пратимо догодовштине Цлаудије и Роберта Бунцеа, власника трговине жадом Цассиар Моунтаин у Британској Колумбији који се покушавају обогатити...
  • Achtung Kontrolle! Wir kümmern uns drum

    image
  • TG3 Chi è di scena

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.