Оценка на корисникот: 5/10

сезона: 1

епизода: 2 - документарна серија

Содржина

Лапонија нуди боравак по избору онима које неодољиво привлачи далеки сјевер.
У националном парку Луосто риболов на леду, прескакање смрзнутог слапа, ходање на крпљама или лов на собове начин су истраживања територија који чине простране борове шуме прекривене снијегом, гдје флора и фауна чине шутљив свијет прилагоѓен екстремним температурама.
У Кéмију лед је терен за игру и нечувена искуства. Краткотрајна палача исклесана у монументалним леденим блоковима отвара врата чаробнога свијета. На ледоломцу Сампо путник одлази на необично крстарење како би ушао у ледено море.
У Инарију сусреќемо најстарији еуропски народ - Лапонце. Данас посљедњи представници те аутохтоне заједнице настоје одржати своје знање и традицију, особито у занатима и гастрономији.
Узгој паса који вуку саонице у Палнији. То је био помало луд сан француског брачног пара. Ово двоје заљубљеника у снијег и клизање упустили су се у пустоловину. Данас нас на челу чопора од 50-ак паса упознају са својим новим животом и воде нас на саоницама у средиште бореалне шуме.
Лапонија је и једно од најбољих одредишта за проматрање поларне свјетлости. Измеѓу просинца и ожујка, усред ноќи без мјесеца те зраке зелене свјетлости које пресијецају небо пружају незабораван спектакл.
Лапонија у пет чинова открива пет блага без много чекања.

Слики

Блага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: ЛапонијаБлага Еуропе: Лапонија

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Achtung Kontrolle! Wir kümmern uns drum

    image
  • Megaspeed (2014)

    image
    "МегаСпеед" води гледатеље у свијет неустрашивих возача који су спремни на све како би искусили адреналин који им доноси вожња екстремним брзинама.
  • Планете (2019)

    image
    Ова изнимно амбициозна ББЦ-јева документарна серија оживљава најдојмљивије догаѓаје у повијести Сунчева сустава, примјењујуќи револуционарне визуалне ефекте како...
  • Dokumentar T7

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.