сезона: 1

епизода: 1 - Pacific Crest Trail

Содржина

Документарна серија нас води на путовање најпознатијим планинарским стазама, а сазнат ќемо више и о особним причама те разлозима који људе потакну на такву пустоловину. Тијеком овог путовања диљем свијета упознат ќемо људе који су се тим стазама одважили кренути те ќемо се приближити Земљи и нашим властитим коријенима.
Серија је снимана у Јапану, Перуу, САД-у и Шпањолској.
Алба Прол Цид и Раúл Гарцíа Пéрез млади су шпањолски пар филмаша који живи у Цомпостелу, еуропском граду који се дичи развијеном планинарском заједницом. Алба тијеком својих свакодневних шетњи годинама пролази покрај катедрале Св. Јакова у Сантиаго де Цомпостели те са знатижељом проматра лица ходочасника који са свих страна свијета долазе на Пут Св. Јакова (Цамино де Сантиаго). Често замјеќује сузе, загрљаје, радост. Она том стазом никад није пјешачила те је пуна питања: Одакле потреба за таквим ходочашќем? Зашто их посјеќују људи из свих крајева свијета? Што их потиче да напусте удобност својега дома те се упусте у пустоловину која може потрајати мјесецима? А уз то пјешаче по свакојаким временским увјетима за што су често потребни надљудски напори.
У потрази за одговорима, Алба и Раúл су спакирали руксаке те се припемили за путовање диљем најдужих свјетских стаза које ќе их одвести од Јапана до Перуа, кроз САД па све до Пута Св. Јакова. Они креќу у потрагу за планинарима и ходочасницима дуж бројних стаза које зближавају с природом, те вас духовно и културно уздижу. Тијеком пута бројни ќе им људи открити разлоге који су их потакнули на такво путовање, те ќе с њима подијелити своја искуства и патњу.
Али они с путницима неќе размијенити само искуства. На свом истраживачком путовању сазнат ќе о друштвеним питањима и неправдама сваке земље коју посјете. Открит ќе више о бригама и проблемима оних који су се тим стазама запутили. Наши ќе протагонисти на крају схватити да су све те стазе тек мостови који нас повезују с новим мјестима, људима и културама, али и с нама самима, те да земљописне границе не могу ограничити људску потребу за ходањем.
Награде: Силвер Аwард, у категорији најбољи документарни филм, Виргин Спринг Цинефест (Индиа), 2020.; најбољи путопис на меѓународном филмском фестивалу Друк, 2021.; најбољи пустоловни филм на фестивалу Силк Роад Филм Аwардс, Цаннес, 2021.; најбољи путопис на филмском фестивалу Тагоре, Западни Бенгал, 2021.; најбољи путопис на меѓународном филмском фестивалу Wхите Уницорн, 2021.; најбољи дугометражни путопис на фестивалу Истанбул Филм Аwардс, 2021.; најбољи филм о дивљини / путопис на фестивалу Неw Yорк Цинематограпхy Аwардс (НYЦА), 2021.
Стаза Пацифиц Црест, САД. С Албом Прол Цид и Раúлом Гарцíјом Пéрезом путујемо у Калифонију на почетак једне од најдужих и најдојмљивијих планинских стаза на свијету - Пацифиц Црест Траил. Та стаза пресијеца САД те спаја планинске врхове Западне обале, од Канаде па све до Мексика. Пуна је изазова и на њој ќе се снаќи само најискуснији планинари.

Слики

Велики пјешачки путВелики пјешачки путВелики пјешачки путВелики пјешачки путВелики пјешачки путВелики пјешачки путВелики пјешачки путВелики пјешачки путВелики пјешачки пут

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Династии (2018)

    image
    Уѓите у свијет династијских борби за моќ и обитељских издаја, који је драматичнији него у било којем роману. Серија снимана више од четири године на...
  • Human: The World Within (2021)

    image
    Diverse personal stories from around the world reveal how lives, passions and goals are facilitated by the human body's various complex systems; narrator Jad...
  • Преломни тренуци кроз историју (2013)

    image
    Како биологија и људска осеќања утичу на нашу жељу да стварамо џиновске граѓевине?
  • Shark Week (1987)

    image
    Documentary following sharks and shark attacks.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.