poster

Хрватско подморје: Приче из дубина - Мала мора: документарна серија

Hrvatsko podmorje (2003)

Документарец | хрватска
Режисер: Miro Andrić

Оценка на корисникот: 6/10

сезона: 5

епизода: 2 - документарна серија

Содржина

Замислимо површину свих мора као квадрат са страницама од 1 метра. Тада би Јадран био квадратиќ са страницама од 2 цм. Када би мјерили хрватско подморје било би мање од 1 цм². А у тако малом мору постоје још мања мора. Људи су их тако називали јер су се посебно истицала од околних, била посебно окружена или посебно важна у колективном сјеќању морепловаца. Вирско море, Муртерско море нису заљеви веќ дијелови Јадрана налик пучинама, окружени сваки својом ниском оточиќа, а величина и посебност дала им је назив мора. Но далеко је више мора која су налик језерима. Окружени копном, с тек малим пролазом према отвореном мору. Такво је Новиградско и Каринско море. Па и мало море је дубоки заљев налик језеру. Најзанимљивија су мала заробљена мора Великог и Малог језера на Мљету.
Мала мора нису занимљива само као земљописна посебност. Постоје ту и подморски разлози који им дају за право да се зову морима. Скривају она посебне врсте, неке које је могуќе наќи само у малим морима и које само у њима могу преживјети.
Стручни сурадници: проф. др. Ненад Јасприца, др. сц. Петар Крушиќ, др. сц. Леон Грубишиќ
Глазба и обрада звука: Ѓело Јусиќ Јр.
Главни ронилац: Дражен Ќурковиќ
Рониоци: Мијо Кнезовиќ, Тибор Бриндл, Иван Сршен, Стипица Куна, Зорана Андриќ, Марио Орландини, Тихана Чукушиќ, Ивица Чукушиќ

Сцеарист:
Продуцент: Vedran Vukašinović

Слики

Хрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мораХрватско подморје: Приче из дубина - Мала мора

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
  • Градежна зона (2009)

    image
    Најдуже, највише, најшире, најдубље, најкривље, најсјајније, најстарије, најновије – мостови, зграде, бране, цевоводи... све је то граѓевина.
  • Mit dem Zug durch... (2006)

    image
    A wonderful trip through Iran on the trans Iranian railway.
  • #chicenVF

    image
    Fashion, design, gastronomy and art de vivre... Lifestyle experts chat with Katherina Marx, an enthusiastic ambassador for French style.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.