Љето на Аљасци: документарни филм

ALASKAN SUMMER


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата

Содржина

Једносатни документарни филм представља нам сву љепоту природе најсјеверније америчке савезне државе САД-а тијеком сезоне обиља.
Готово двадесет сати дневног свјетла омогуќава бујање живота у природи. Топлије вријеме доноси обиље воде - отапају се ледењаци, ослобаѓа вода из ледених пеќина и одмрзавају водопади. Сва се та вода слијева у облику бројних потока и рјечица дуж Инсиде Пассагеа, наводњавајуќи цијело то подручје. Од липња до коловоза Аљаска постаје рај за тамошњи биљни и животињски свијет. Лососи јуре узводно к својим мријестилиштима, медвједи се дебљају захваљујуќи љетном обиљу, а сјеверни морски лавови излежавају се и грију на сунцу. Иако аљашко љето кратко траје, оно је најважније доба године за све животиње. Морају искористити све то обиље сунца, воде и хране ако желе преживјети дугу зиму која их чека.

Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.