Дуж америчко-мексичке границе са Суе Перкинс

Sue Perkins: Along the US-Mexico Border (2020)

Документарец | Обединетото Кралство

Оценка на корисникот: 10/10

сезона: 1

епизода: 1

Содржина

Суе Перкинс уноси свој јединствени спој хумора и суосјеќања у овај документарац о невјеројатном путовању дуж једне од најконтроверзнијих граница на свијету.
Медији стално извјешќују о стању на граници измеѓу САД-а и Мексика, о трговини дрогом, крвавим обрачунима картела, очајним мигрантима и, дакако, злогласном зиду. Иако је чула свашта о том подручју, Суе Перкинс одлучила је сазнати како живе људи с обје стране границе. Пријеќи ќе руту од три тисуќе километара, од Тихог оцеана до Мексичког заљева, наизмјенце путујуќи једном па другом земљом, како би упознала оне који ово погранично подручје називају својим домом.
1. дио:
Суе Перкинс започиње своје путовање на западном крају границе, у мексичком граду Тијуани на обали Тихог оцеана. У ноќном изласку с локалним студентом Маттхеwом куша безброј врста текиле те закључује да овај град оправдано носи титулу дестинације за луди провод. Сљедеќи дан има прилику видјети и другу страну Тијуане, ону гдје десеци тисуќа миграната очајнички покушавају пријеќи границу и уќи у САД. Помаже скупини хондурашких добровољаца у изградњи хостела за избјеглице који бјеже од насиља у својој земљи. Од младе мајке сазнаје како је превалила дуг и опасан пут како би својој дјеци осигурала бољу будуќност.
Суе открива да постоји још једна, неочекивана инвазија миграната - америчких умировљеника који су се доселили у Мексико како би уживали у лагодном животу и близини оцеана и то по приступачним цијенама. Суе се придружује скупини вјежбача на плажи и открива да неки од њих нису продуљили визе те су уствари илегални имигранти.
Суе путује на исток преко планинског пријевоја с мексичке стране и свраќа у погранични градиќ Лос Алгодонес, познат као Молар Цитy. Овдје има више стоматолога по глави становника него игдје другдје у свијету и здравствени туризам цвјета. Хорде Американаца долазе овамо ради стоматолошких услуга које стоје треќину онога што би платили у САД-у.

Слики

Дуж америчко-мексичке границе са Суе ПеркинсДуж америчко-мексичке границе са Суе Перкинс

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Ловот (2015)

    image
    Ова фасцинантна нова серија дјело је извршног продуцента серија "Планет Земља" и "Ледени планет". Вјечна борба грабежљиваца и њиховог плијена један је од...
  • Тајне ваше хране (2017)

    image
    Michael Mosley and James Wong reveal the delicious physics, chemistry and biology hidden inside our food. They travel the world in a culinary adventure to search...
  • Свемир (2021)

    image
    Дубине свемира. Драма над драмама. Смјестите се у први ред гледалишта и уживајте у највеќој представи у свемиру. Сваке ноќи изнад главе нам се одвија драма епских...
  • Африка (2013)

    image
    "Африка" је још један у низу одличних документараца из фантастичне ББЦ–јеве радионице. Британска телевизијска серија из 2013. фокусира се на дивље животиње и...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.