Ова фасцинантна нова серија дјело је извршног продуцента серија "Планет Земља" и "Ледени планет".
Вјечна борба грабежљиваца и њиховог плијена један је од најважнијих догаѓаја у природи. Исход је готово увијек неизвјестан, а за обје стране представља питање живота или смрти.
Из непосредне ќемо близине видјети којим се изванредним техникама служе ловци, а у неким случајевима и ловина, с каквим се изазовима суочавају те које тактике притом примјењују. Све нам то показује како животиње реагирају на одреѓене ситуације у којима се затекну.
Стратегије грабежљиваца и њиховог плијена увјетоване су околином у којој живе. Стога се свака епизода серије усредоточује на примарно станиште одреѓене врсте - травнате равнице, прашуме или мора.
Упознајемо разне животиње: од пустињских лавова који се под окриљем измаглице коју вјетар доноси с пучине прикрадају ориксима, па све до китова убојица који се удружују и упорабом ултразвучних валова проналазе плијен усред оцеана; од паука који своју стратегију лова прилагоѓује плијену који лови, па до хоботнице која излази на обалу како би се дочепала риба заробљених у локвама воде заосталим у пукотинама у камењу.
Увјерљива и филмична, серија слави најодлучније, најспецијализираније и највјештије грабежљивце, али једнако тако и њихову, готово у истој мјери лукаву и неухватљиву ловину. Изврстан је спој епских крајолика попут оних веќ виѓених у серији "Планет Земља" и врло интимних и потресних призора из животињског свијета.
У начелу грабежљивци не успијевају у својем науму. Желе ли бити успјешни у лову, морају имати неке посебне вјештине или значајке. То могу бити брзина или "невидљивост", издржљивост или снага, заједничко дјеловање или интелигенција.

Беше на каналите:

EXP Natyra  RTL Living  RTL Kockica  Nova S  BBC Earth  HTV3  

Препораки
  • ТВ календар

    image
    ТВ календар, једна од најдуговјечнијих емисија на Хрватској телевизији, први је пут емитиран на Радио-телевизији Загреб у суботу 3. сијечња 1976. у 15.30, прије...
  • ZDFzeit (2012)

    image
  • Монтy Дон представља јапанске вртове (2019)

    image
    Монтy Дон путује Јапаном у прољеќе и јесен у потрази за најљепшим вртовима и одговором зашто је Запад толико фасциниран њима.
  • Тајанствени планет (2019)

    image
    Ово је епско путовање које нас води у све крајеве земаљске кугле како бисмо открили највеќе загонетке најчудеснијих животињских врста. Упознат ќемо пет...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.