Ова фасцинантна нова серија дјело је извршног продуцента серија "Планет Земља" и "Ледени планет".
Вјечна борба грабежљиваца и њиховог плијена један је од најважнијих догаѓаја у природи. Исход је готово увијек неизвјестан, а за обје стране представља питање живота или смрти.
Из непосредне ќемо близине видјети којим се изванредним техникама служе ловци, а у неким случајевима и ловина, с каквим се изазовима суочавају те које тактике притом примјењују. Све нам то показује како животиње реагирају на одреѓене ситуације у којима се затекну.
Стратегије грабежљиваца и њиховог плијена увјетоване су околином у којој живе. Стога се свака епизода серије усредоточује на примарно станиште одреѓене врсте - травнате равнице, прашуме или мора.
Упознајемо разне животиње: од пустињских лавова који се под окриљем измаглице коју вјетар доноси с пучине прикрадају ориксима, па све до китова убојица који се удружују и упорабом ултразвучних валова проналазе плијен усред оцеана; од паука који своју стратегију лова прилагоѓује плијену који лови, па до хоботнице која излази на обалу како би се дочепала риба заробљених у локвама воде заосталим у пукотинама у камењу.
Увјерљива и филмична, серија слави најодлучније, најспецијализираније и највјештије грабежљивце, али једнако тако и њихову, готово у истој мјери лукаву и неухватљиву ловину. Изврстан је спој епских крајолика попут оних веќ виѓених у серији "Планет Земља" и врло интимних и потресних призора из животињског свијета.
У начелу грабежљивци не успијевају у својем науму. Желе ли бити успјешни у лову, морају имати неке посебне вјештине или значајке. То могу бити брзина или "невидљивост", издржљивост или снага, заједничко дјеловање или интелигенција.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.