poster

Пустоловина у Хрватској: Истром на коњу - 1. дио

Pustolovina u Hrvatskoj (2003)

Документарец | хрватска

Оценка на корисникот: 10/10

сезона: 1

епизода: 4 - Istrom na konju - 1. dio

Содржина

Јужно од Ровиња и туристичке вреве почиње подручје готово нетакнуте природе: густиш шума и макије проткан искрченим пашњацима и пољима. Ту је и неколико типичних истарских пољодјелско-сточарских фарми, "станција", које у разноликој агротуристичкој понуди узгајају и коње за јахање. Једна од њих, Мон делл'Арцхе, има сувремену коњушницу и "пансион за коње" у којему гости могу удомити своје коње или унајмити овдашње за вишедневни јахачки треккинг.
С наша четири јахача кренули смо у истраживање могуќности доживљаја западне Истре из седла племенитог коња. Пролазимо кроз праву прашуму око заљева Св. Павла гдје на скровитим ливадама пасу говеда, овце и козе, па уз мочвару Палуд, данас станиште птица мочварица, а некад староримско рибогојилиште. Разгледавамо град Бале, повијесну ризницу још од времена римске војне утврде. Јашемо у Националном парку оточја Бријуни и разгледавамо тамошње античке споменике и "сафари парк" егзотичних домаќих, азијских и афричких животиња. Прву етапу ове пустоловине завршавамо у Пули и гласовитој Веспазијановој Арени.

Продуцент: Jasna Ferluga
Автор: Mario Saletto

Слики

Пустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у ХрватскојПустоловина у Хрватској

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Еко перспективе

    image
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
  • Чуда свемира (2011)

    image
    Револуционарна знанствена серија која истражује нека од најдубокоумнијих питања која можемо поставити о себи, свемиру и свијету у којем живимо. Он је стар 13,7...
  • Une brique dans le ventre

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.